Hoe even ontsnappen aan de dagelijkse drukte?

De druk die tegenwoordig op ieders schouders ligt is enorm. We moeten allemaal presteren op ons best en dit proberen te combineren me het privéleven dat we leiden. Soms wordt het ons allemaal even te veel en hebben we af en toe eens een momentje nodig om aan de dagelijkse drukte te kunnen ontsnappen. Maar hoe krijg je je gedachten nu eens even helemaal weg van die dagelijkse sleur, routine en drukte? Daar zijn gelukkig mogelijkheden genoeg voor!

Tekenen of schilderen

Je hoeft geen Picasso te zijn om de eerste manier van ontspannen eens te proberen. Wanneer je hoofd even op ontploffen staat, is het dringend tijd om wat gas terug te nemen. Een hele dag vrij nemen is misschien wat te veel van het goede, maar gebruik je lunchpauze of vrije avond om even aan niets meer te denken. Ga even apart zitten, neem een blad of schildersezel en begin gewoon wat te tekenen of te schilderen. Je zal ervan versteld staan hoe snel je je hoofd eens even helemaal leeg hebt kunnen maken.

Met een kop thee en goed boek in de zetel

Heb je een zeer drukke dag gehad op het werk en kom je helemaal oververmoeid thuis? Staat het huishouden nog op je te wachten, maar heb je daar helemaal geen zin in? Perfect te begrijpen en laat het huishouden op dat moment dan ook even voor wat het is. Zet je zelf een lekkere kop thee en zet jezelf in de zetel met een goed boek erbij. Eindelijk even een momentje om te ontspannen en je gedachten te laten afdwalen en meevoeren in het spannende verhaal dat je voor je hebt!

Knuffel en erover praten

Over een moeilijk moment praten en een knuffel krijgen kan wonderen doen. Even je hart luchten en er een goede knuffel achteraan krijgen, kan ervoor zorgen dat je achteraf weer bruist van energie en de wereld opnieuw aankan. Luister ook naar waar anderen mee zitten, dit zal jou even afleiden van de stress, drukte en problemen waar jij eventueel mee zit. Wat sociaal contact is vaak al meer dan genoeg om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

Favoriete geuren ruiken

Een van je favoriete geuren ruiken kan ook echt wonderen doen. De geur van versgebakken koekjes, een rozengeur, net gemaaid gras, de geur van jouw lievelingsparfum, het kan ons een moment geven van pure ontspanning. Vooral wanneer je sterk reageert op geuren is dit echt wel eens het proberen waard. Het kan een rustgevend effect op ons hebben en ervoor zorgen dat je daarna weer beter met stress of andere drukke momenten om kan.

Ademhalingsoefeningen

Het meest eenvoudige en waar je helemaal niets voor nodig hebt, houden we voor het laatst. Dit zijn ademhalingsoefeningen. Door gewoon even rustig in en uit te ademen, kan je veel meer aan dan je zou denken. Leg rustig een hand op je borst en focus op de snelheid waarmee die omhooggaat. Doe dan je ogen toe en zorg ervoor dat die hand steeds langzamer omhooggaat. Ook je ademhalingen tellen kan een goede manier zijn om rustiger te worden en weer even helemaal zen te worden.

Vaker een momentje van ontspanning en ontsnapping nodig? Waarom dan eens niet yoga proberen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here