minimalistisch wonen

Misschien heb je wel eens foto’s gezien op Instagram of Pinterest van prachtig opgeruimde huizen, vaak met veel lichte meubelen en veel zonlicht. Steeds meer bekende influencers gaan voor deze minimalistische trend. Vaak lijkt het onmogelijk om je eigen huis om te toveren tot zo’n paleisje, maar de minimalistische trend is voor iedereen geschikt en dit artikel zal je uitleggen hoe ook jij je huis kan omtoveren tot een minimalistisch paleisje.

De voordelen

Een opgeruimder huis met minder spullen zal je meer ruimte geven, niet alleen in je huis maar ook in je hoofd. Het zal je rust geven. Ook zal het opruimen van je huis een stuk makkelijker en sneller gaan. Er is immers genoeg plek om je spullen neer te leggen en op te ruimen. Tevens wordt het schoonmaken een stuk gemakkelijker.

Maar hoe dan?

Het belangrijkste van de minimalistische trend is het minimaliseren van je spullen. Het kan moeilijk zijn om persoonlijke spullen weg te moeten doen. Vraag je bij elk voorwerp af “gebruik ik dit nog?” en “geeft dit voorwerp mij plezier?”. Door jezelf deze vragen te stellen, wordt het makkelijker om te besluiten wat je weg kan doen en wat je wil houden. Breng spullen die nog goed herbruikbaar zijn natuurlijk naar de kringloop! Zo kunnen de spullen nog hergebruikt worden door andere mensen en gaan ze niet verloren.

Kopen of niet?

Wanneer je huis heerlijk opgeruimd is, kan het verleidelijk zijn om gelijk de lege gaten te vullen met nieuwe spullen. Dit is een andere grote valkuil. Minimalisten proberen om geen nutteloze spullen te kopen, en ook nog eens zo weinig mogelijk. Wees daarom extra alert bij het shoppen en vraag je telkens weer af: “heb ik dit echt nodig?”. Zo voorkom je dat je van alles koopt, wat achteraf alleen maar in de kast blijft liggen. Wanneer je wel iets koopt, ga dan voor kwaliteit boven kwantiteit. Vaak ben je iets meer geld kwijt, maar kan je wel veel langer genieten van je aankoop en hoef je uiteindelijk minder vaak iets nieuws te kopen.

De huidige trends

De huidige minimalistische trend is strak, gelakt en opgeruimd. Vooral grijstinten gecombineerd met stralend wit en donkere accent is erg populair. Ook natuurlijke kleuren zoals mosgroen en kiezel doen het goed. Combineer dit met natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en riet. Dit geeft een minimalistische uitstraling met tijdloze elementen.

Tijd om te beginnen!

Je huis omtoveren tot een van die perfecte Instagram of Pinterest plaatjes gebeurt natuurlijk niet in een dag. Laat je vooral niet ontmoedigen als het niet zo snel gaat als je had gehoopt, alle kleine beetjes helpen. En vergeet niet dat elke opruimbeurt een stapje dichterbij dat perfecte plaatjes is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here