De leukste cadeautjes voor onder de kerstboom

Ho ho ho, Kerstmis staat weer voor de deur! Dat betekent dat de tijd van gezelligheid, familiesamenkomsten en cadeautjes geven en krijgen weer is aangebroken. Waarschijnlijk vind je het super fijn om cadeautjes te krijgen, maar vind je geschenken geven net iets moeilijker. Toegegeven, het is niet vanzelfsprekend om elk jaar weer origineel uit de hoek te komen, zeker niet wanneer je iets wil geven aan iemand die al ‘alles’ heeft, of wanneer je budget beperkt is. Daarom geef ik je hier tips om je geliefden te verrassen met toffe cadeautjes die haalbaar en betaalbaar zijn.

Gepersonaliseerde pakjes

Uiteraard zijn de meeste mensen blij met bruisballen, cadeaubons of een fles wijn, maar echt persoonlijk kun je zo’n geschenk niet noemen. Als je liever wat origineler uit de hoek wil komen, is het fijn als je een cadeau kan geven dat echt specifiek voor de ontvanger bedoeld is. Zo is het altijd tof om een fotocadeautje te geven. De mogelijkheden zijn hier eindeloos, zowel naar vormgeving als naar budget toe. Zo kun je een mok met een foto ontwerpen, maar ook een sneeuwbol of zelfs een wijnkistje. Online vind je zeker je ding. Ook voor kindjes kan een gepersonaliseerd cadeautje een echte topper zijn. Steeds meer kinderwinkels en kledingwinkels bieden je de mogelijkheid om een naam of tekstje op kledij te zetten, maar ook op knuffels, pyjama’s of handdoeken.

Cadeautjes van eigen makelij

Wat ook heel leuk is om te geven, zijn geschenkjes die je zelf gemaakt hebt. Je kunt dit ook doen samen met je kinderen, dan heb je hen meteen een halve dag geanimeerd tijdens de vakantiedagen. Leuke zelfgemaakte cadeautjes om uit te delen, kun je opdelen in ‘eetbaar’ en ‘oneetbaar’. Onder de categorie van eetbare cadeautjes, vallen onder andere homemade koekjes of confituur, maar je kunt ook je eigen brouwerijtje beginnen en zelf limoncello of porto maken.
Wanneer je liever iets oneetbaar geeft, kun je de creatieveling in jezelf bovenhalen. Een boeketje droogbloemen of een zelf gemaakt schilderij kunnen zeker in de smaak vallen bij je geliefden. Alles hangt er een beetje van af hoe handig en creatief je zelf bent. Zo kun je ook kledij versieren met textielstiften of met een brandertje tekeningen of opschriften maken in een houten snijplank. Snuister zeker eens rond op Pinterest en consorten om inspiratie op te doen.

Geschenkjes van de lokale handelaars

Wat ook altijd fijn is om te geven, zijn cadeautjes die je bij de lokale handelaars van je dorp of stad gaat kopen, in plaats van online of bij grote ketens. Niet alleen doe je er de plaatselijke middenstand een plezier mee, bovendien ben je zo zeker van een origineel cadeau. Denk hierbij maar aan een kaasplankje van de lokale kaasboer, een geschenkmand uit de Wereldwinkel, een koffieassortiment van de koffiewinkel bij jou op de hoek, …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here