verjaardagskaart

Het versturen van een kaartje is zo’n mooie traditie. Met een eenvoudige kaart laat je iemand weten dat je met hen meeleeft, dat je hen vrolijke feestdagen wenst, dat er een kind geboren is. Kaarten versturen is een pure vorm van connectie tussen mensen. Een manier om elkaar te laten weten dat we aan elkaar denken.  

In België is het versturen van kaarten soms een officiële of zelfs formele bedoening. Zelfs in onze digitale tijden houden we vast aan papieren post. Geboortes worden altijd aangekondigd met geboortekaartjes, maar ook huwelijksuitnodigingen, bedankingen, kerstwensen en aankondigingen van overlijden worden altijd per post verstuurd. 

Onze liefde voor kaarten

We vinden het versturen van kaarten zelfs zo belangrijk dat we soms uren werk stoppen in het uitkiezen of ontwerpen van het perfecte kaartje. We willen kaarten die onze boodschap precies goed overbrengen. Met een eigen stijl, mooie woorden en een aangepaste envelop en zelfs gepersonaliseerde postzegels. 

Vaak vormen die kaarten ook een souvenir aan bijzondere gebeurtenissen en houden we ze zorgvuldig bij. Denk maar aan huwelijkskaarten of geboortekaartjes die we opbergen in dozen om er af en toe nog eens naar te kijken, of die we zelfs inkaderen! 

Liefde vanop een afstandje

Kaarten zijn bovendien een manier om contact te houden met mensen die we graag zien, maar waar we minder contact mee hebben omdat het leven je gewoon uit elkaar houdt. Natuurlijk stuur je felicitaties voor de geboorte van het kindje van die vriendin die je al lang niet meer zag. En natuurlijk stuur je een kerstkaart naar je neef die in het buitenland woont. 

Kaarten zijn meer dan een stukje papier met een boodschap. Het versturen van kaarten is een manier om mensen te laten weten dat je om hen geeft.  Dat je hen niet vergeet en dat je hen het beste wenst. 

De kunst van kaarten kiezen of zelfs maken

Waar we vroeger enkel kaarten konden kiezen uit een bestaand assortiment of, in het beste geval, een kaart konden laten maken door een ontwerper, kunnen we nu eenvoudig zelf kaarten maken. Er zijn talloze online programma’s op de markt waarmee je zelf je kaarten kan ontwerpen. Vaak zijn die programma’s zelfs gratis te gebruiken. 

Maar ook drukkers bieden hoe langer hoe meer mogelijkheden om met stijlen, lettertypes en grafische elementen je eigen kaarten te maken. Door er een foto of een persoonlijke boodschap aan toe te voegen, maak je je kaarten helemaal uniek. Helemaal van jezelf.