automatten

Als autobezitter ben je natuurlijk fier op dat stalen ros. Je houdt hem graag in topconditie met een regelmatig bezoek aan de wasstraat. Als een ware leerling van Mr. Miyagi boen je met trots die wax erop en eraf. Maar besteed je ook aandacht aan wat je bij elke rit onder je voeten hebt? De vloermatset wordt door veel mensen vergeten, maar is na verloop van tijd toch echt aan vervanging toe.

In dit artikel ontdek je het belang van goed passende automatten. Ook leggen we uit waar je nog meer op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe mattenset. Want nu je eenmaal hebt gezien dat die oude matten écht niet meer kunnen, is het natuurlijk hoog tijd voor nieuwe exemplaren.

Het belang van de juiste pasvorm

Online kun je tegenwoordig heel eenvoudig automatten op maat kopen. In een paar klikken is dat geregeld. Dit gebeurt op basis van het bouwjaar van je auto, of het kenteken. Zo ontvang je een vloermatset die niet is te onderscheiden van de originele vloermatten. Maar waarom is die juiste pasvorm zo belangrijk?

Allereerst zijn er de bevestigingspunten in de auto. Een juiste pasvorm zorgt ervoor dat de nieuwe automatten hier goed op aansluiten. Dat voorkomt frustratie en ergernis bij het vastzetten van de matten in de auto. Uiteraard staan goed passende matten ook een stuk fraaier dan wanneer ze in de auto gepropt lijken, of juist te klein zijn en niet goed aansluiten. Tot slot – en zeker niet het minst belangrijk – voorkomt een goede pasvorm dat de matten gaan schuiven tijdens het rijden, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

Andere zaken om rekening mee te houden

Naast een goede pasvorm zijn er uiteraard meer aspecten om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe vloermatset. Zo is het belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat tegen een stootje kan. De matten krijgen immers heel wat te verduren. Denk aan schoenen die er de hele dag overheen bewegen, maar ook alle modder, sneeuw, nattigheid en ga zo maar door die mee de auto in worden gelopen.

Kies dus voor een mattenset van goede kwaliteit, zodat hij niet na korte tijd opnieuw vervangen hoeft te worden. Een goed onderhoud draagt hier uiteraard aan bij. Door de matten regelmatig te stofzuigen of schoon te maken (bij voorkeur met water en bij hardnekkig vuil met een milde allesreiniger) slijten ze minder hard en zien ze er al snel weer fris uit.

Tot slot wil het oog natuurlijk ook wat. Een gespecialiseerde automattenleverancier geeft daarom bijvoorbeeld de optie om jouw ideale vloermatten zelf vorm te geven. Op basis van het bouwjaar of kenteken van je auto krijg je de keuze uit verschillende hoogwaardige tapijtsoorten. Afhankelijk van het gekozen materiaal zijn er verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen, en krijg je ook verschillende opties voor de randafwerking. Op die manier geef je de vloermatten dus zo vorm dat ze echt dé finishing touch worden van jouw auto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here