4 redenen waarom vegetariër worden een goed idee is

Vegetarisch leven, het is een levensstijl waar je zelf voor kiest en waar je goed over moet nadenken alvorens je hiermee begint. Het is een voedingswijze waarbij je het even van vlees volledig uitsluit. Ook vis, schaaldieren, gevogelte en insecten mag je dan in principe niet meer eten. Het is wetenschappelijk bewezen dat het een gezonde manier van leven is, al moet je er natuurlijk wel wat voor opofferen. Ben je toch aan het twijfelen of het voor jou wel de goede keuze is? Lees de volgende redenen waarom vegetariër worden zeker geen slecht idee is.

Goed voor de gezondheid

Wanneer je kiest voor een bepaalde levensstijl, dan doe je dat in de eerste plaats natuurlijk voor jezelf en voor je gezondheid. Als je gezond wil leven dan is kiezen voor vegetarisch eten een goed idee. Het is vaak zelfs gezonder om voeding te hebben zonder vlees dan een voedingspatroon te hebben waar te veel vlees bij komt kijken. Kies je voor een vegetarisch voedingspatroon dat goed is samengesteld, dan krijg je toch nog de nodige voedingsstoffen binnen. Je krijgt minder vet binnen en je hebt geen risico op het binnen krijgen van te weinig voedingsvezels, wat bij vlees vaak het geval is. Je hebt minder snel kans op hart- en vaatziekten en diabetes. Bovendien heb je vaak een lager lichaamsgewicht wanneer je vegetarisch bent.

Beter voor de dieren

Een van de belangrijkste bijkomende redenen waarom je vegetarisch wordt, is dieren. Iedereen weet dat er enorm veel dieren geslacht worden, zodat wij als mens ons dagelijks stukje vlees op ons bord kunnen hebben. Vaak leven deze dieren voor ze geslacht worden ook nog eens in verschrikkelijke omstandigheden. Wanneer je vegetarisch eet, laat je zien dat je inzit met het welzijn van dieren en dat je wil dat dergelijke praktijken stoppen. Als je vegetarisch eet, spaar je maar liefst 1167 dierenlevens! De moeite waard, toch?

Een beter milieu

Wijzelf kunnen in de eerste plaats zorgen voor een beter milieu. Als je vegetarisch eet is dit al een goed begin. Het verbruikt minder water, er is minder ontbossing en het heeft als effect dat er een lagere uitstoot is van broeikasgassen. Allemaal factoren die nu zorgen voor de klimaatverandering. Dat zal zorgen voor het uitsterven van dieren, er zal droogte ontstaan en dit geeft als gevolg dat er voedseltekorten zullen ontstaan. Ook natuurrampen zullen niet uitblijven.

Voedselverdeling verloopt eerlijker

Eet je minder vlees, zorg je ervoor dat er veel minder voedsel verspild wordt aan veeteelt. Er wordt in armere landen heel veel graan gebruikt voor het voederen van dieren dan voor het voederen van mensen. Als je dan weet dat er dagelijks meer dan 15000 kinderen sterven aan ondervoeding, is dit toch een wake-up call. Als het voedsel dat niet aan dieren gegeven wordt om ze goed vet te mesten om te kunnen slachten, kan dan voor mensen gebruikt worden.

Dankzij deze redenen, is voor jou de stap naar vegetarisch leven misschien minder groot geworden!

Een andere levensstijl: veganisme!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here