Ontstressen doe je zo!

Het dagelijks leven is vaak al druk genoeg, ’s morgens vroeg opstaan, de kinderen klaar maken voor school, afzetten aan de schoolpoort en dan haasten naar het werk. Na een lange werkdag, halen we de kinderen van school en doen ze vaak nog een naschoolse activiteit. Dan volgt de rush naar huis, eten maken, huiswerk maken en bed in. Vaak is het al pas 21 of 22u ’s avonds voor je wat tijd voor jezelf hebt. Af en toe heb je hier even genoeg van en is het tijd om tot rust te komen. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren die je kan toepassen om te ontstressen. Die vind je hier!

Sociaal contact

Huur een oppas in voor de kinderen, vraag aan je partner om een avondje met de kids te spenderen en trek er op uit met een vriend of vriendin. Sociaal contact zal je goed doen en doet je batterijen weer opladen. Je kan een stuk gaan wandelen of iets gaan drinken en ondertussen even je hart luchten en wat bijkletsen. Het kan helpen om jouw situatie weer helder te bekijken en er een leuk avondje van te maken.

Doe aan yoga

Yoga doet wonderen om te ontstressen. Wanneer je denkt dat dit helemaal niets voor jou is, dan kun daar misschien nog aardig van verschieten. Yoga zorgt er niet alleen voor dat je lichaam soepeler en leniger wordt, maar het helpt ook rust te brengen in je hoofd en even alles van je af te zetten. Je bent helemaal zen na een tijdje en kan er dan weer met volle moed tegenaan!

Music maestro!

Muziek helpt ons altijd bij het verwerkend van bepaalde gevoelens. Zo ook wanneer het eens even wat te veel aan het worden is. Zet de radio of je smartphone goed hard en zing luidkeels mee met de muziek. Of het nu een vrolijke plaat is die je meezingt of een romantische, emotionele meezinger waarbij de tranen over je wangen bundelen, dit maakt niets uit! Ook rustige geluiden zoals natuurgeluiden of dierengeluiden kunnen je even helpen je hoofd volledig leeg te maken…

Lachen is gezond!

Het is algemeen geweten dat lachen gezond is, maar dat is ook voor onze mentale gezondheid zo. Eens goed door lachen, ontspant ons volledig. Het vermindert ons stresshormoon en het maakt endorfine vrij, wat zorgt voor een gelukzalig gevoel. Dit kan met spontane dingen gebeuren, maar evengoed met grappige en hilarische filmpjes die je op het internet kan vinden.

Slaap voldoende

Slaap zal er in de eerste plaats voor zorgen dat je niet hoeft te ontstressen. Soms is het helaas toch niet altijd mogelijk om voldoende slaap te hebben, zeker niet met kinderen. Nochtans is dit heel belangrijk. Slaap dus in een stille en donkere plek en drink geen cafeïne meer vlak voor je gaat slapen. Verlucht je kamer goed voor je je bed in kruipt en vermijd smartphone of televisie kijken alvorens je onder de wol gaat.

Een gezonde levensstijl draagt bij tot een gezond lichaam en rust in je hoofd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here