Gezondheid tijdens een zwangerschap  

Gezondheid is het allerbelangrijkst in het leven. Het is iets dat je voor een groot deel zelf in de hand hebt, maar jammer genoeg hebben we niet de controle als het gaat over onze gezondheid. We kunnen alleen maar ons best doen om zo gezond mogelijk te leven. Vooral tijdens een zwangerschap is dit extra belangrijk. Op dat moment heb je niet alleen jezelf om voor te zorgen, maar ook je ongeboren kindje. Wanneer je zwanger bent is het dus extra aan te raden om goed voor je gezondheid te zorgen.

Gezonde en gevarieerde voeding

Het is en blijft de nummer 1 als het aankomt op een gezonde levensstijl. Dat is voor iedereen zo, maar natuurlijk nog meer noodzakelijk voor zwangere vrouwen. Daarom is gezond en gevarieerd eten belangrijk een aangeraden. De voedingsstoffen die jij binnen krijgt, krijgt ook je kindje binnen en dit helpt bij de ontwikkeling en de groei van jouw baby. Eet dus voldoende groente en fruit, drink voldoende water en probeer genoeg zuivel te eten op een dag.

Bewegen is noodzakelijk

Uiteraard is het niet de bedoeling om tijdens de zwangerschap een marathon te gaan lopen, maar bewegen is en blijft wel noodzakelijk. 30 minuten per dag gaan wandelen of fietsen volstaat al. Het is niet alleen goed voor jezelf op dat moment, maar het zal er ook voor zorgen dat je na de geboorte sneller herstelt en weer fit bent.

Ontspan en verwen jezelf

Stress hoort tegenwoordig bij het dagelijkse leven, maar dat is echt wel iets dat je moet vermijden wanneer je zwanger bent. Doe leuke dingen die jou ontspannen en zorg voor een verwenmomentje hier en daar. Vermijd stresssituaties, want die komen zowel jou als de baby niet ten goede. Ga eens lekker op restaurant, geniet buiten beschermd van het zonnetje of lees een goed boek! Of… laat je verwennen door je partner met een zalige massage!

Dingen die je zeker niet moet doen

Er zijn een aantal zaken die je absoluut niet hoort te doen wanneer je zwanger bent. En daar zijn roken en alcohol drinken twee zaken van. Blijven roken en drinken tijdens de zwangerschap kan enorm schadelijk zijn voor jouw kindje. Daarnaast is het ook belangrijk om wat op te letten met zaken zoals het eten van rauwe voeding en het grondig wassen van groenten en fruit. Ook het vermijden van medicijnen is een absolute aanrader!

Begin met foliumzuur en neem vitamine D

Elke arts en gynaecoloog zal het jou zeggen: het nemen van foliumzuur is belangrijk wanneer je aan kinderen wil beginnen of wanneer je ontdekt dat je zwanger bent. Het kan namelijk zaken zoals een open rug of hazenlip bij je kind voorkomen. Extra vitamine D zorgt dan weer voor botaanmaak zowel bij jezelf als bij het kind. Dit haal je natuurlijk ook uit zonlicht en voeding, maar wat extra vitamine D kan nooit kwaad.

Noten zijn gezond en dus goed voor de zwangerschap! De gezondste noten zetten we op een rij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here