De gezondste noten op een rijtje!

Tegenwoordig is de druk enorm groot om gezond te leven. Vaker bewegen, gezond eten en genoeg water drinken. Nog nooit is de must zo groot geweest. Uiteraard is dit alleen maar goed voor je eigen gezondheid en doe je dit niet voor iemand anders. Een gezonde voeding kan wel wat aanpassing vragen, zeker wanneer je dit niet gewoon bent. Maar kleine dingen kunnen al heel wat veranderingen teweegbrengen, zoals het eten van noten bijvoorbeeld. Bepaalde nootsoorten zijn heel gezond en goed voor ons lichaam. We zetten de vijf gezondste soorten even voor je klaar, zodat jij alleen nog maar naar de winkel hoeft te rennen om ze in huis te halen.

De nummer 1: amandelnoten

Amandelnoten zijn veruit de gezondste noten die je kan eten. Dit omwille van verschillende redenen, maar vooral omdat er echt heel veel vitamine E inzit. En laat dit nu net goed zijn voor je spieren en het verouderen van je cellen. Bruine amandelnoten zijn het best, ze zijn een bron van magnesium, koper, vitamine B12, fosfor en mangaan. Ook voor het hart zijn ze supergezond. Dus waar wacht je nog op?

Minste calorieën: cashewnoten

Op nummer twee staan de cashewnoten, omdat, en dit is iets wat je graag zal horen, ze amper calorieën bevatten. Bovendien zijn ze echt een bron van koper en zijn ze heel goed voor de botten. Je kan cashewnoten gewoon zo los in de hand eten, maar tegenwoordig kan je ze ook verwerken in allerlei recepten. Je kan ze zowel verwerken in de hartige als zoete gerechten. Ideaal dus wanneer je niet graag gewoon noten uit de hand eet.

Voor zwangere vrouwen: hazelnoten

Op de derde plaats staan de hazelnoten. Deze zijn heel goed voor de gezondheid, vooral ook voor vrouwen die zwanger zijn. Er zit namelijk heel wat foliumzuur in en dat is net wat een zwanger vrouw nodig heeft. Daarnaast is de noot ook rijk aan vitamine E, koper en mangaan. Een handjevol hazelnoten is dus zeker aangeraden wanneer je een kindje verwacht!

Op nummer 4: de macadamianoten

Niet goedkoop, maar wel vol voedingsstoffen zitten deze macadamianoten. Heel veel mangaan zit erin, alsook haal je er veel energie uit. Ze bevatten wel wat meer calorieën dan andere noten en ze zijn ook niet zo eiwitrijk als andere noten, maar ze voorkomen absoluut hart- en vaatziekten. Dit doordat ze de slechte cholesterol verlagen.

Nummer 5: Paranoten

De noot die de top 5 mag afsluiten is de paranoot. In deze noot, die heel vaak terug te vinden is in studentenhaver, zit heel veel selenium. Het beschermt je cellen en zorgt ervoor dat beschadigd DNA gerepareerd wordt. Eet dagelijks 1 grote paranoot en je hebt je hoeveelheid selenium al binnen voor de dag!

Je ziet, een handjevol noten kan al een heel verschil geven voor jouw gezondheid. En wanneer je zot bent van noten of je niet kan kiezen, kan je gewoon voor een mix van deze 5 noten gaan. Wanneer je elke dag een handjevol gemixte noten eet, heb je van alles wat binnen en komt dit je gezondheid alleen maar ten goede!

Gezonder leven gaat vaak samen met gewicht verliezen. Lees dus vlug de tips voor het afvallen op een goede manier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here