huis kopen dromen

Geld nodig? Lenen is een mogelijkheid, maar er zijn meerdere variaties van geld “creëren” mogelijk. Afhankelijk van de reden van de lening, het bedrag wat je nodig hebt en hoe je er verder voor staat, kan je kiezen voor de lening die het meest geschikt is. Maar welke bestaan er en wanneer is welke lening nu de beste keuze?

Leningen en andere manieren om financiële ruimte te maken

Je wilt iets aanschaffen maar je hebt het geld niet direct beschikbaar? Dan kan je kiezen voor een lening, maar je kunt ook kiezen om bijvoorbeeld op afbetaling te kopen. Kopen met een creditcard kan ook een prima idee zijn als het om geen al te grote bedragen gaat. Hou er echter wel rekening mee dat hoe eenvoudiger het is, hoe hoger vaak de rente is. Wat je ook doet, geld lenen kost geld! Hou daar goed rekening mee en bedenk ook goed of je dus niet beter eerst door kunt sparen. Als je heel makkelijk overal op afbetaling koopt en al die andere mogelijkheden, zit je zonder het te weten al gauw diep in de schulden.

Welke leningen zijn er

Geld lenen bij de bank of een andere instelling kan op meerdere manieren. Ga je een huis kopen of een bedrijfspand, dan zal je meestal kiezen voor een hypotheek. Hierbij zal het huis of het bedrijfspand dienen als onderpand. Hypotheken worden niet zomaar verstrekt. Je zult aan diverse eisen moeten kunnen voldoen om in aanmerking te komen. Heb je geld nodig zonder een echt onderpand, dan kan je kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij laatstgenoemde kan je af en toe een deel opnemen en los je iedere maand een bepaald bedrag af. Hierin zit dan zowel de rente als de aflossing. Een persoonlijke lening wil zeggen dat je een bedrag in zijn geheel leent en dit vervolgens ook volgens afspraak weer aflost. Bij een persoonlijke lening ligt de rente meestal hoger dan op een doorlopend krediet.

Vergelijken

Een lening berekenen en dus omzetten naar jouw situatie geeft het meeste inzicht wat voor jou interessant is. Vergelijk dan ook meerdere leningen, zowel de diverse soorten leningen als ook de verschillende aanbieders. Hou goed voor ogen dat jouw financiële situatie kan veranderen! Zorg dat je niet direct in de problemen komt mocht je bijvoorbeeld minder inkomen krijgen. Het vergelijken van de rentes die gehanteerd worden is natuurlijk een goede manier van vergelijken. Maar let ook op eventuele andere kosten en voorwaarden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here