aandelenkoers op tablet

Als je gaat investeren in aandelen wil je natuurlijk dat deze het goed dan, dat ze een hoog rendement hebben. je hebt hier nooit volledige garantie op, maar toch zijn er manieren om te zien of aandelen het goed gaan doen of niet. In dit artikel lees je dan ook waar je het beste in kan investeren en welke aandelen een lage koers hebben,

Investeren tijdens de coronacrisis

Er wordt gezegd dat 2020 het beste jaar was om te investeren, en dat dit ook nu weer doortrekt. Waarom dat zo is, is eigenlijk heel simpel. Door de coronacrisis zijn de waardes gedaald waardoor het voor veel mensen makkelijker is om in te stappen. Dit komt omdat je minder geld nodig hebt om in te stappen als voorheen. Daarnaast is de rente bij de bank ontzettend laag als jij je geld op een spaarrekening hebt staan. Zo erg zelfs, dat de waarde van je spaargeld af kan nemen als je hier veel geld op hebt staan.

Voor bedrijven is een koersdaling natuurlijk niet wenselijk, maar zeker voor een beginnende belegger heeft dit een positief effect. Zij kunnen nu verschillende goedkope aandelen kopen wat jou in staat stelt in te stappen met een laag bedrag.

Wat zijn de beste aandelen?

Wil je weten welke aandelen je het beste kan kopen, dan hangt dit af van de huidige ontwikkelingen op de markt. Je doet er dus goed aan altijd naar de meest recente ontwikkelingen te kijken, zeker omdat deze vaak kunnen veranderen. Koop de beste aandelen dan dus ook alleen wanneer je er zeker van bent dat dit ook de beste zijn op dat moment. Enkele bedrijven die het momenteel goed doen en waarvan wordt verwacht dat zij dit jaar zullen groeien zijn Etsy, Adyen en Nvidia.

Daarnaast zijn er ook bedrijven waarbij de aandelen momenteel erg goedkoop zijn. Meestal komt dit doordat ze veel verlies hebben geleden, mede door de coronacrisis. Maar als jij denkt dat dit maar tijdelijk is en er snel weer een stijging zal zijn, doe je er goed aan nu te investeren in aandelen.

Goedkope aandelen kopen

Ben je er zeker van dat je wilt gaan beleggen en wil profiteren van de goedkope aandelen, dan zou je eerst op zoek moeten gaan naar een broker. Deze zorgt namelijk voor de aan- en verkoop tussen verschillende partijen maar zorgt er ook voor dat je in een veilige omgeving zit.

Heb je de broker van jouw keuze gevonden, bijvoorbeeld eToro of Plus500, dan is het tijd om je account aan te maken. Lees ook bijvoorbeeld de reviews van Medirect. Neem hier de tijd voor en zorg ervoor dat je geen fouten maakt. Wanneer je account helemaal klaar is kun je geld op je account storten. Zodra dit is bijgeschreven kun je op zoek gaan naar de aandelen van jouw keuze, om deze vervolgens te kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here