Geen geld en toch de wereld rondreizen? Zo doe je het!  

Iedereen droomt wel eens van de wereld rondreizen. Er zijn zoveel mooie plekken op de aarde die we allemaal wel graag zouden ontdekken. Maar om de wereld rond te reizen heb je wel aardig wat geld nodig. Tenminste dat zou je toch denken. Eigenlijk is daar helemaal niets van waar. Je kan geen geld op de spaarrekening hebben staan en toch de wereld rondreizen! Hoe je dat doet, lees je hier!

Zoek werk tijdens de reis

Toegegeven, je moet natuurlijk wel een klein beetje geld hebben om te kunnen starten aan die wereldreis en om op je eerste bestemming te raken. Maar eens je op die eerste bestemming bent geraakt, kan je heel gemakkelijk een job zoeken die je geld oplevert en waar jij dan verder mee kan reizen en dat land kan gaan ontdekken. Australië is bijvoorbeeld een plek waar je heel gemakkelijk kan gaan werken en wat geld kan verdienen. Wanneer je dan verder reist naar een plek die spotgoedkoop is, kan je weer een hele tijd verder met dat geld.

Accommodatie

Accommodatie is natuurlijk iets wat wel een aardige duit kost als je op reis gaat. Maar ook hier kan je creatief in zijn. Wat is er leuker dan de wereld rondreizen met een tent en een slaapzak? Meer heb je toch niet nodig? Je slaapt gewoon lekker in de buitenlucht en zo hoef je geen geld te geven aan dure slaapplaatsen. Misschien heb je ook wel geluk dat wanneer je ergens gaat werken, je er een slaapplaats bij krijgt. Ook op de bank slapen bij iemand thuis is mogelijk, dit noemt dan couchsurfing. Voor een appel en een ei slaap jij bij iemand thuis en heb je toch nog een dak boven je hoofd.

Eten

Als je van plan bent om elke dag en drie keer per dag te gaan eten in een restaurant als je de wereld rondreist, vergeet het dan maar. Zo ben je heel wat geld kwijt dat je in de eerste plaats al niet hebt. Als je bent gaan werken en weer een tijdje verder kunt met reizen, koop dan gewoon je eten in de supermarkt. Je bent echt een heel stuk voordeliger uit als je in de supermarkt je eten koopt dan wanneer je elke dag op restaurant moet.

Verplaatsingen

In een groot land kosten verplaatsingen natuurlijk ook wel wat geld. Je kan echter niet al die mooie plekken zien zonder die nodige verplaatsingen te doen. Wat je kan proberen is om te gaan liften. Zorg dat je weet waar je naartoe wilt en op welke plekken je daarvoor moet gaan staan. Zorg dat je er deftig uit ziet en er zal zeker en vast wel iemand stoppen om jou mee te nemen naar de plek waar je naartoe wilt. Je kan ook een fiets kopen of een brommer, al kost dit natuurlijk weer wat geld. Het is ook veel tijdrovender dan met de auto. Kleine klusjes doen in ruil voor transport is ook altijd een goed idee om te raken waar je naartoe wilt!

Toch liever een spaarcentje voordat je die wereldreis maakt? Lees dan de tips om bij te verdienen naast je hoofdbaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here