Zo kies jij de perfecte bril!

Een nieuwe bril gaan kopen, het kan een hele uitdaging zijn. Net zoals je gaat shoppen voor kleding, heb je misschien graag dat er iemand mee gaat om jou raad en advies te geven bij deze aankoop. Er zijn ook een aantal dingen waar je rekening mee kan houden als je een nieuwe bril gaat kopen. Wanneer je met die zaken in het achterhoofd gaat shoppen, vind jij sowieso de perfecte bril voor jou!

De kleur van je ogen

De kleur van je ogen is belangrijk bij het aankopen van een nieuwe bril. Eerst moet je de keuze maken of je graag hebt dat je nieuwe bril wat opvallend is of juist liever niet. Wil je graag een bril die niet al te opvallend is, dan kan je er best een kiezen die het dichtst aansluit bij de kleur van jouw ogen. Mag je bril wel opvallen, dan kies je juist voor een kleur die heel hard contrasteert met de ogen.

Huidskleur

De huidskleur is een tweede bepalende factor bij het aankopen van een nieuwe bril. Heeft jouw huid een ietwat koelere ondertoon, dan kies je best voor een bril met koudere kleuren. Heeft je huid een warmere ondertoon, kies dan voor een bril met een warme ondertoon.

Het kapsel

Een kapsel zegt veel over iemand en daarom is het belangrijk dat je nieuwe bril ook bij je kapsel past. Wanneer je kort haar hebt, dan heb je eigenlijk geluk. Eender welke bril je dan ook kiest, hij zal altijd wel bij je kapsel passen. Heb je lang haar waar oog nog eens veel volume in zit, dan kies je best voor een bril met een smal montuur. Anders is je bril groot en heeft je haar veel volume en dat kan toch wat te veel zijn. Heb je ook lang haar, maar is het eender sluik? Ga dan voor een bril met glazen die middelklein of klein zijn. Let zeker ook op de haarkleur! Bruin haar past goed bij een donkere bril of een metalen bril. Heb je blond haar, kies dan meer voor lichtere tinten. En ook wanneer je rood haar hebt, heb je geluk, want daar past eigenlijk bijna alles bij!

Wenkbrauwen

Alsof je al nog niet met genoeg rekening moet houden, komt er ook nog eens bij dat je moet kijken welk effect de bril op je wenkbrauwen heeft. Het beste scenario is, dat wanneer je een bril aanschaft, de wenkbrauwen hierbij volledig of toch minstens een deel boven de bril uitsteken. Kies je voor een krachtige bril? Verzorg dan je wenkbrauwen goed voor een extra mooi resultaat.

Kies wat je mooi vindt

Je kan uiteraard met al deze criteria rekening houden, maar het allerbelangrijkste blijft natuurlijk dat jij een bril kiest waar je je vooral goed bij voelt en die jij mooi vindt! Ook al heb je met heel veel van deze tips rekening gehouden, je moet geen bril kopen waar je je niet goed bij voelt of waarvan je vindt dat die niet goed bij je staat!

Een bril gevonden en op zoek naar tips voor de perfecte haardos? Lees ze snel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here