Tips voor een prachtige bos haar

Voor vrouwen is het belangrijk dat ze er goed uitzien en besteden daarom wel wat tijd voor de spiegel. Het aanbrengen van make-up en het in vorm brengen van het kapsel neemt s’ morgens tijd in beslag. Het zou fijn zijn als we zo vroeg in de ochtend wat langer in ons bed zouden kunnen blijven liggen, omdat we wat minder tijd aan ons haar moeten besteden. In dit artikel vind je allerlei tips om van jouw krullende of geverfde haardos een prachtig kapsel te maken!

Tips voor krullend haar

Het is algemeen geweten, vrouwen met krullend haar verfoeien hun haar en zouden liever stijl haar hebben. Vrouwen die dan weer stijl haar hebben zouden geld geven voor een bos krullen. Welk haar we ook hebben, we moeten er mee verder. Wanneer je voorzien bent van een stevige bos krullen, kan je wel wat tips gebruiken:

  1. Heb je last van droge krullen? Gebruik dan enkel een conditioner wanneer je in de douche gaat en geen shampoo. Shampoo zorgt ervoor dat alle natuurlijke oliën uit je haar verdwijnen en dat is nu net wat droge krullen niet nodig hebben.
  2. Haar dat krult droog je best niet met een handdoek, gebruik liever een T-shirt. Dit voorkomt pluizig haar en een T-shirt zorgt ervoor dat je krullen zacht worden en gaat voorkomen dat je krullen door elkaar geraken.
  3. Gebruik een haarmasker voor krullend haar: gebruik het vruchtvlees van een avocado, meng dit met een eigeel en twee soeplepels extra virgin olijfolie. Meng alles goed door elkaar en smeer het uit op je krullen. Laat een halfuurtje in werken en spoel daarna goed uit. Je zal merken dat je krullen meer gaan glanzen en je gespleten punten op deze manier kan voorkomen.

Tips voor geverfd haar

Ben je iemand die misschien al wat grijze haren heeft op jongere leeftijd of hou je gewoon niet zo van je natuurlijke kleur haar? Dan kan je kiezen om je haar te verven. Houdt er dan wel rekening mee dat je speciale verzorging dient toe te passen op je haar. Pas deze tips toe en je krijgt een stralend geverfd kopje:

  1. Gebruik een masker dat speciaal geschikt is voor geverfd haar: neem een komkommer, doe hem in de blender en doe er één ei en één eetlepel olijfolie bij. Laat een aantal seconden blenden op de hoogste stand en breng het masker verspreid aan over het hele haar. Wikkel daarna aluminiumfolie rond je haar en laat 30 minuten inwerken. Spoel uit en je haar zit er fantastisch uit.
  2. Maak gebruik van een conditioner naast een haarmasker. Hoe beter je je haar verzorgt, hoe langer de kleur van je verf in je haar zal blijven.
  3. Wanneer je geverfd haar hebt, is het belangrijk dat je hitte zoveel mogelijk vermijdt. Laat je haar aan de lucht drogen, maar wanneer het echt niet anders kan gebruik dan eerst een prep spray tegen de hitte of maak gebruik van een UV-beschermende olie wanneer je de zon ingaat.

Nog minder tijd voor de spiegel: geraak op deze manier af van puistjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here