Hoe vind je de juiste beha?

Of je gezegend bent met een grote cupmaat of met een meer bescheiden exemplaar, de juiste beha is een essentieel onderdeel van jouw outfit. Niet alleen is een passende beha veel aangenamer om te dragen, het zorgt er ook voor dat je een mooiere houding aanneemt en je kledij beter tot zijn recht komt. Wanneer je een grotere cupmaat hebt, zorgt een degelijke beha er ook voor dat je zo weinig mogelijk hinder ondervindt van je zware boezem, vooral dan in je schouders en in je rug. Veel vrouwen lopen echter dagelijks rond met een beha in de foute maat. Hier lees je waar je op moet letten wanneer je lingerie gaat kopen.

Beha die bij je borsten past

Elke vrouw heeft unieke borsten, en elk paar borsten vraagt om een specifiek beha-type. Zo kies je bij kleinere borsten best voor een push-up beha om een mooi decolleté te creëren. Een vollere boezem vraagt dan weer een beha die veel steun biedt, met bredere schouderbandjes en een stevig rugpand.
Als je het geluk hebt om stevige, ronde borsten te hebben, kan je op zoek gaan naar een balconnetbeha. Dit model laat je borsten het meest tot hun recht komen. Wanneer je veel gewicht verloren hebt, zwanger bent geweest of borstvoeding hebt gegeven, is de kans groot dat je borst onderaan rond is, maar bovenaan geen of weinig volume heeft. In dat geval kan je het best voor een ondersteunende beha kiezen die een hoog middenvoorstuk heeft, in combinatie met een hartvormige snit. Ook een push-up beha kan in dit geval een heel goed idee zijn.
Heb je net zoals veel andere vrouwen ongelijke borsten? Dan kan je dit camoufleren met de hulp van een voorgevormde beha.

Wanneer zit je beha goed?

Er zijn zes dingen waar je op moet letten wanneer je een beha gaat kopen. Deze zes factoren bepalen of je beha goed zit.

Rugpand

Het rugpand van je beha bepaalt voor meer dan de helft hoeveel ondersteuning je beha je geeft. Dit is superbelangrijk, zeker wanneer je zwaardere borsten hebt. Wanneer je beha als gegoten zit, merk je dit omdat het rugpand horizontaal op je rug ligt, onder je schouderbladen. Je moet erop letten dat het rugpand niet hoger komt dan de beugels van je beha.

Schouderbandjes

De schouderbandjes bepalen voor een groot stuk hoe comfortabel je beha aanvoelt. Ze mogen dus niet afzakken of in je schouders snijden. Het is belangrijk om te weten dat de schouderbandjes er niet voor dienen om je borsten te dragen, maar wel om je beha op zijn plaats te houden.

Cups

Het is de bedoeling dat je borsten perfect in de cups vallen. Er mag dus geen ruimte op overschot zijn, en je borsten mogen er niet uitpuilen.

Beugels

Beugels mogen niet prikken.

Middenstuk

Het middenstuk van je beha moet vlak tegen je borstbeen zitten.

Aantrekken!

De laatste, maar ook heel belangrijke stap. Trek je beha aan! Zorg ervoor dat het middenstuk in het midden zit, de bandjes op de juiste hoogte ingesteld staan en je borsten mooi in de cups vallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here