Drie manieren om je te ontharen

Dames, de lente staat weer voor de deur! Sta jij ook zo te springen om de zon terug op je huid te voelen? En om je lente – en zomergarderobe uit de kast te halen? Het mooie weer zorgt ervoor dat je je instant vrolijker voelt. Jammer genoeg is er wel één nadeel… Je moet je terug ontharen. T-shirts met korte mouwen en jurkjes met blote benen vragen om gladde oksels en benen. En misschien wil je je bikinilijn toch ook graag terug in model krijgen. In dit artikel lees je hoe je je kan ontdoen van die vervelende haartjes.

Ontharen met een scheermesje

De meest gekende manier om jezelf te ontharen is met de hulp van een scheermesje. Je hebt hier goedkope en duurdere exemplaren in. Het voordeel van jezelf te ontharen met een scheermesje is dat het snel gaat en overal kan. Idealiter maak je ook gebruik van scheerschuim, maar dat is zeker geen must. Bovendien is deze ontharingsmethode volledig pijnloos.
Het nadeel van deze ontharingsmethode is dat je haar snel terug groeit en je gemakkelijk rode, jeukende bolletjes krijgt waar je je geschoren hebt. De mesjes moeten ook regelmatig vervangen worden, wat niet zo goed is voor het milieu, noch voor je portefeuille.

Ontharen met wax

Ontharen met wax is een van de oudste methodes om haartjes te verwijderen. Je kan dit op verschillende manieren doen. Je kan gebruik maken van wasstrips of warme wax gebruiken. Het voordeel van harsen is dat je snel veel haartjes kan verwijderen en ze ook een hele tijd weg blijven. Het nadeel is dat het vrij pijnlijk is (al went dit wel na een tijdje) en een beetje omslachtig. Je moet je tijd nemen om je haartjes met wax te verwijderen.

Ontharen met een laser

Een vrij nieuwe methode om je te ontharen is met behulp van een laser. Met behulp van een laserstraal wordt het pigment van je haartjes verhit en de wortel ervan weg gebrand. Hierdoor kan er geen haar meer groeien. Dit werkt vooral goed als je donker haar hebt. Na een aantal behandelingen zou je definitief van je haargroei af moeten zijn. Het voordeel van deze methode is dat ze een langdurig effect heeft. Het nadeel is dat het best prijzig is en je wel wat behandelingen nodig hebt voor je het gewenste resultaat bereikt.

Zelf ontharen of het klusje laten klaren?

Je kan elk van de besproken methodes om je haartjes te verwijderen thuis zelf doen. Hou er wel rekening mee dat het aankopen van een laser voor laserontharing redelijk duur is. Je kan er ook voor kiezen om een professional in te schakelen en naar een schoonheidsinstituut te gaan. Daar kan je je laten ontharen met wax of met een laser. Hier betaal je natuurlijk wat meer voor, maar aan de andere kant bespaart het je een hoop gedoe en is het ontharen zeker goed gedaan. Je kan het zien als een soort me-time.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here