papieren tas collectie

Het ontvangen van gratis plastic tasjes is alweer even verleden tijd. Als je toch een plastic tasje wilt dan moet je ervoor betalen. De reden van dit verbod is het tegengaan van plastic afval en zorgen dat er geen grondstoffen worden verspild. Daarnaast wil de overheid het bewustzijn van consumenten vergroten. Zo’n verbod heeft als positief gevolg dat we duurzamer gedrag gaan vertonen. We gooien de plastic tassen na één keer gebruik niet direct weg, maar we hergebruiken ze. We nemen onze eigen boodschappentassen mee naar de supermarkt. Uit onderzoek is gebleken dat het zwerfafval met ongeveer 60% is gedaald. Milieuvriendelijke tassen zijn een goed alternatief voor plastic tassen en de populariteit neemt alsmaar toe.

Milieuvriendelijke tassen als alternatief

Ben je op zoek naar milieuvriendelijke alternatieven voor de plastic tas? Denk dan aan jute, bamboe, gerecycled katoen en papier. Stoffen tassen gemaakt uit jute en gerecycled katoen zijn milieu-ontlastend. De tassen kunnen hergebruikt worden en zijn daarnaast ook nog eens stevig. Na katoen is jute de meeste gebruikte natuurlijke stof. Jute is biologisch afbreekbaar, duurzaam en ontzettend sterk. Papieren tassen zijn afbreekbaar, herbruikbaar en recyclebaar. Aan een bamboe tas denk je misschien niet zo snel maar ze zijn ontzettend duurzaam. Bamboe is sterk en voelt ook nog eens zacht aan.

Er zijn dus genoeg milieuvriendelijke alternatieven voor plastic tassen. Gelukkig maar, want de vraag naar verantwoorde producten neemt toe. Met 100% ecologisch verantwoorde tassen creëer je als bedrijf een ‘groen imago’ en dit draagt bij aan het succes van je bedrijf. Je spreekt milieubewuste klanten aan en zij hebben ook het gevoel dat ze bijdragen aan een betere leefomgeving. Uiteindelijk zal ieder bedrijf of organisatie zijn verantwoording moeten nemen door duurzaam te gaan ondernemen en milieuvriendelijke producten in te zetten.

Reclame maken met milieuvriendelijke tassen

Milieuvriendelijke tassen kunnen bedrukt worden en ze kunnen vervolgens als promotiemiddel ingezet worden. Zo laat jij jouw ‘groene imago’ goed naar voren komen. Tassen hebben een groot drukoppervlak waardoor ze zeer geschikt zijn om te bedrukken met een logo of tekst. Draagtassen bedrukken is een goed alternatief voor plastic tassen. De milieuvriendelijke tassen met bedrukking gaan lang mee. Deel bedrukte tassen uit als promotiemiddel en vergroot zo je naamsbekendheid.

Vervang plastic tassen door milieuvriendelijke tassen. Winkels kunnen bedrukte milieuvriendelijke tassen inzetten als reclamemiddel om zo op een verantwoorde manier de naamsbekendheid te vergroten. Niet alleen jij, maar ook je klanten dragen bij aan een betere leefomgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here