8 tips tegen zweetvoeten

Zweetvoeten, de ene heeft er al wat meer last van dan de andere. In de meeste gevallen heb je er last van wanneer je zware inspanningen gedaan hebt. Ook bij warm weer heb je vaak meer last van zweetvoeten. Het is niet alleen onaangenaam voor jezelf en voor de mensen rondom je maar het kan ook een lokmiddel zijn voor schimmels en dat wil je natuurlijk niet. Daarom vind je in dit artikel 8 tips om zweetvoeten tegen te gaan.

Tip 1: draag ademende schoenen

Het is belangrijk om je voeten goed te laten ademen, zelfs wanneer je ze in schoenen hebt gestopt. Daarom is het aangeraden om schoenen te dragen die goed ademen. De beste schoenen hiervoor zijn leren schoenen of speciale schoenen die ventileren. Kunststof schoenen zoals rubber en nylon zijn best schoenen die je vermijdt. Probeer ook dagelijks te wisselen van schoenen, zo kunnen ze goed uitdrogen en blijft de geur van je voeten niet hangen in je schoenen.

Tip 2: was je voeten elke dag

Wanneer je je voeten elke dag met lauw of koud water wast en een milde zeep gebruikt of zelfs geen zeep, zal dit een verschil geven. Belangrijk is om je voeten goed af te drogen en ze wat in te smeren met een lotion. Dit zorgt ervoor dat de voeten niet gaan uitdrogen.

Tip 3: voetsprays of poeders

Wanneer je last hebt van zweetvoeten, dan zijn er tal van producten op de markt die je hierbij kunnen helpen. Denk hierbij maar aan voetsprays of poeder voor je voeten die een bacteriëndodende werking hebben. De geuren worden door deze middelen ook tegen gehouden. Talkpoeder of zinkzalf breng je gewoon op de voeten aan, deze gaan het overtollige vocht absorberen.

Tip 4: verwijder eelt

Eelt is een oorzaak van zweetvoeten. Wanneer je overmatig zweet, dan kan dit vocht opnemen waardoor de geur van zweet aan je voeten blijft hangen. Zo wordt de groei van voetbacteriën ook gestimuleerd. Belangrijk is dus om eelt te verwijderen.

Tip 5: leg inlegzooltjes in je schoenen

Om zweetvoeten te vermijden en ervoor te zorgen dat de geur niet in je schoenen blijft hangen, kan je inlegzooltjes gebruiken. Je legt deze in je schoenen en zorgt ervoor dat je ze in elk paar draagt.

Tip 6: Boorzuurschilfers

Je kan bij de apotheek boorzuurschilfers gaan halen om in je sokken en je schoenen te leggen. Deze houden het vocht van je voeten op en zorgen ervoor dat de voeten droog blijven. Ook bestaan ze in poedervorm.

Tip 7: sokken van wol of katoen

Draag enkel sokken van wol of katoen als je last hebt zweetvoeten. Vervang ook elke dag je sokken en gebruik geen wasverzachter voor sokken. Hierdoor gaan ze minder vocht kunnen opnemen.

Tip 8: crème of verstuiver

Wanneer niets lijkt te helpen, kan je een crème of verstuiver met aluminiumhydroxichloride overwegen. Dit moet je 3 dagen ’s avonds op je voetzolen smeren en ’s morgens goed reinigen. Daarna doe je dit best eenmaal per week.

Met deze tips zijn zweetvoeten voorgoed verleden tijd!

Lees ook: tips voor het makkelijk verwijderen van nagellak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here