nagellak verwijderen

Je hebt haast. Je bent door je wekker heen geslapen en hebt uit paniek de eerste de beste goed- en mooizittende outfit uit de kast getrokken voor de afspraak die gepland staat deze ochtend. Maar wanneer je de deur uit wilt gaan, zie je echter dat je nagellak ontzettend afgebladderde is. En laat je nou nét vorige week de nagellakremover hebben opgemaakt. Menig nagellak-gebruiker zal zich hierin herkennen. Wat moet je doen in zo’n situatie?

Als de nood hoog is, is de redding nabij?

Gelukkig zijn er ook andere manieren om nagellak van je vingers te verwijderen, naast de welbekende remover. Omdat er een bijtende stof nodig is die de bestaande nagellak als het ware oplost, is het tevens mogelijk de laag te verwijderen met pure alcohol, of bijvoorbeeld deodorant op alcoholbasis of parfum. Deze twee laatstgenoemde zijn echter alleen aan te raden bij hoge nood. Ook is het mogelijk om tandpasta te gebruiken. Smeer hiervan wat op je nagels en laat het niet uitdrogen. Tandpasta droogt echter de huid uit, wat precies de reden is dat het ook tegen puistjes helpt bijvoorbeeld.

Zorg goed voor je huid

Dus als je op zoek bent naar een truc die wat milder is voor je huid, is het voor jou misschien een betere oplossing om met behulp van de volgende kleine truc deze hardnekkige stof van je nagels te boenen. Een voorbeeld hiervan is het opnieuw lakken van je nagels bovenop de al bestaande laag met een andere lak. Wanneer je deze eraf wilt vegen, haal je ook de onderste laag weg. Zorg er wel voor dat je een goede, dikke laag op je nagels smeert, dus gebruik hiervoor niet je favoriete nagellak. Wacht vooral niet te lang met het verwijderen, want dan bestaat de kans dat de lak al is opgedroogd.

De ideale oplossing?

Als je geen van deze producten in huis hebt of op zoek bent naar een andere mogelijke oplossing, is het aan te raden een van de volgende producten aan te schaffen. Er bestaan namelijk speciale soorten base coats. Dit zijn laagjes lak die je onder de nagellak aanbrengt, zodat je nagels beschermd worden. Naast de normale base coat, zoals je deze wellicht gewend bent, bestaan er ook zogenaamde peel off base coats. Zoals de naam al aangeeft, zijn deze lakjes ‘aftrekbaar’ van je nagels. Ideaal dus!

Geen fan van verandering? Blijf bij het oude

Toch is er een reden dat nagellakremover gecreëerd is; het werkt gewoon ontzettend goed en snel. Door middel van deze mix van verschillende biomedische oplosmiddelen, verdikkers en verharders en mogelijke kleurstoffen kun je nagellak van je vingers te verwijderen. Het is mogelijk zelf nagellakremover te creëren met producten die vaak wel in je eigen keukenkastjes te vinden zijn. Gooi wat azijn en limoen- of citroensap, dit zijn namelijk zure en dus bijtende stoffen, bij elkaar en voilà: je eigen gemaakte nagellakremover. Maar als je wel nagellakremover in huis hebt, is het aan te raden dit te gebruiken om je nagels er weer fris en fruitig uit te laten zien. Helaas gaat dit wel gepaard met een vervelende, chemische lucht, maar deze moeten we dan maar voor lief nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here