babykleding

Als je voor het eerst moeder wordt komt er erg veel op je af. Al die voorbereidingen zijn natuurlijk heel leuk, maar soms ook erg lastig! Waar moet je bijvoorbeeld minimaal in huis hebben aan babykleding voor je kleine dreumes? Welke items zijn onmisbaar, en hoeveel heb je eigenlijk nodig? Wij geven je hieronder vijf tips om ervoor te zorgen dat je de juiste babykleding in huis hebt, in de juiste hoeveelheden. Zo bespaar je jezelf en hoop stress, gedoe, en ook nog eens geld!

Tip 1: Ga voor comfort

Het is erg verleidelijk om je te buiten te gaan aan schattige broekjes, jurkjes en jasjes. Hoe leuk deze babykleertjes ook zijn, ze zijn niet echt comfortabel voor je kleine spruit. Het grootste deel van de tijd ligt je baby in de kinderwagen of in de box. Het is dus vooral belangrijk dat je kleintje comfortabele kleding aanheeft die zacht is en goed ademt. Denk bijvoorbeeld aan rompertjes van biologische katoen of badstof. Vergeet ook niet om sokjes en een mutsje aan te schaffen. Baby’s kunnen hun temperatuur nog niet goed regelen en het is dus erg belangrijk dat ze goed warm gehouden worden.

Tip 2: Gemak bij aankleden en verschonen

Je zult meerdere keren per dag de luier van je kleine moeten verschonen. Het scheelt dus erg veel tijd en gedoe als je babykleding koopt die makkelijk aan- en uit te trekken is. Let bij het kopen van babykleding dus op de manier waarop je het kledingstuk aan- en uit moet trekken. Rompertjes met drukknoopjes (ook bij de hals!) zijn over het algemeen het meest praktisch. Ook zijn er verschillende overslagshirtjes en -rompertjes te krijgen die je niet de hele tijd over het hoofd van je baby hoeft te trekken. Jayno heeft een groot aanbod aan babykleding. Hier vind je alle soorten kleding voor zowel pasgeboren als al wat ouderen baby’s.

Tip 3: Vergeet het seizoen niet

Veel aanstaande moeders kunnen niet wachten om babykleertjes aan te schaffen. Zo kan het zijn dat ze in de winter al druk gaan shoppen terwijl ze in de zomer pas uitgerekend zijn. Ga dus niet te voorbarig te werk en koop alleen babykleding die geschikt is voor het seizoen waarin je uitgerekend bent.

Tip 4: Laagjes

Krijg je een herfst- of lentebaby en is het weer onvoorspelbaar? Zorg er dan voor dat je verschillende lagen babykleding hebt die over elkaar heen aangetrokken kunnen worden. Het is beter om meerdere vestjes te hebben die over een truitje heen passen dan één dikke winterjas.

Tip 5: Zorg tenminste voor de volgende items

Het is natuurlijk lastig om in te schatten hoeveel babykleding je precies nodig hebt. Als je de volgende items in huis hebt liggen dan ben je in ieder geval de eerste weken even voorzien.

  • 6 rompertjes
  • Sokjes
  • 4 tot 6 setjes kledin (dus truitjes, vestjes en broekjes)
  • 2 zachte babymutsjes

Een pasgeboren baby heeft meestal maat 50-56. Koop in het begin vooral niet teveel babykleding, je kleine spruit is er namelijk binnen twee maanden alweer uitgegroeid!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here