Dit doet ongezond eten met je lichaam!

Iedereen weet dat een gezonde levensstijl goed is voor lichaam en geest. Dit houdt in gezond en gevarieerd eten, genoeg water drinken en voldoende bewegen. Wanneer je dit al doet, dan mag je er vrij zeker van zijn dat je een gezond lichaam hebt. Wanneer je dit nog niet doet en je heel vaak teruggrijpt naar ongezonde voeding, dan moet je dit artikel eens lezen. Hier vind je namelijk wat ongezonde voeding met ons lichaam doet…

Ongezonde snacks

Af en toe eens zondigen moet natuurlijk kunnen. Wanneer je echter meerdere keren per week ongezond gaat snacken of snoepen, brengt hier best verandering in. Het zorgt er niet alleen voor dat je vaak heel moe bent en dit vooral wanneer je veel gesuikerde snacks eet. Wees er maar zeker van dat gesuikerde tussendoortjes je een energieboost geven, maar het kost je lichaam daarna enorm veel energie om deze snacks te gaan verteren. Daardoor wordt je lichaam dus moe. Als je zin hebt in een snack, kies dan voor een stuk fruit of eet een handvol noten.

Regelmatig alcohol drinken

Een wijntje of een biertje af en toe wordt wel door de vingers gezien, maar dagelijks aan de drank zitten is echt niet gezond. Het zorgt voor een vermoeid gevoel en doet je bloeddruk stijgen. Om nog maar te zwijgen van mogelijke leverziektes en verslavingen die je kan oplopen. Het is verleidelijk om bij sociaal contact een biertje of een wijntje te drinken, maar evengoed kan je dit met een water doen. Het plezier zal niet minder worden door een wijntje te vervangen door een glas water.

Gevolgen van ongezond eten

We weten allemaal dat ongezond eten nefast is voor ons lichaam, maar dit zet ons vaak niet aan tot gezonder eten. Pas wanneer we op de feiten worden gedrukt, gaan onze ogen open. In de eerste plaats is het belangrijk om genoeg gevarieerde voedingsstoffen binnen te krijgen. Te veel ongezond eten verhoogt het risico op hart- en vaatziektes, suikerziekte, slaapstoornissen en een te hoge bloeddruk. Om nog maar te zwijgen van het overwicht dat het kan veroorzaken. Hierdoor kan je dan weer een negatief zelfbeeld krijgen en kan je in een depressie sukkelen. Eet dus genoeg verzadigde vetten, want dit zijn de gezonde vetten die ons lichaam nodig heeft. Houdt daarbij ook in de gaten dat je je dagelijkse portie groenten en fruit binnen krijgt!

Bewegen is een must

Niet alleen ongezond eten, draagt bij aan een ongezond lichaam, ook te weinig beweging hebben draagt daaraan bij. Het heeft een te hoge bloeddruk, een te hoge cholesterol en overgewicht tot gevolg. Het is bewezen dat maar een halfuurtje per dag bewegen al goed genoeg is om een gezonde levensstijl na te streven!

Neem je levensstijl dus eens goed onder de loep en ga na waar er verbeteringen nodig zijn. Een gezonde en goede levensstijl krijg je niet zomaar en vraagt karakter en doorzettingsvermogen. Wanneer je je beter in je vel zal voelen, zal je merken dat het de moeite waard is!

Eigen groenten kweken is het begin van een gezonde levensstijl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here