Wat te doen bij allergie voor honden of katten?

Niets zo leuk als het hebben van een hond of kat in je gezin. Je beleeft er enorm veel plezier aan je krijgt zoveel liefde van zo’n dier. Als je al jaren een kat of een hond hebt, dan is deze band vaak heel sterk. Je zou je geen leven meer kunnen inbeelden zonder je favoriete huisdier. Maar wat als plots blijkt dat je allergisch reageert op een hond of een kat? Het laatste wat je wilt, is je huisdier moeten wegdoen, omdat je er allergisch aan bent. Gelukkig hoeft dit ook niet meteen! Wij zetten een aantal tips voor je op een rij, zodat jij op een goede manier met je allergie kan omgaan!

Goed schoonmaken

Je huisdier komt overal en kruipt soms op plekjes waarvan je het totaal niet zou verwachten, zeker wanneer je een kat hebt, zal je dat wel herkennen. Een van de belangrijkste tips die we je kunnen geven wanneer je een allergie hebt ontwikkeld voor katten of honden, is het poetsen van je woning! Goed schoonmaken kan al heel veel doen. Overal laten je hond of kat namelijk huidschilfers na en je wordt niet alleen allergisch van je dier aan te raken. Zoveel mogelijk huidschilfers van je dieren wegkrijgen is dus de boodschap. Heb je echt een enorme allergie? Draag dan tijdens het poetsen een mondmasker, als je stof afdoet, adem je deze schilfers in die in het stof zitten en dat maakt het alleen maar erger!

Hond borstelen en wassen

Ben je allergisch geworden aan je hond, borstel deze dan regelmatig en geef hem af en toe een goede wasbeurt. Niet té vaak want dat is niet goed voor je huisdier. Wanneer je je hond in bad steekt en hem gaat wassen, geraak je maar liefst voor bijna 85% aan huidschilfers van je hond kwijt! Gewassen worden kan misschien niet de meest favoriete bezigheid zijn van je hond, maar voor jouw gezondheid is het wel hoogstnodig. Leid hem dus af met een speeltje en beloon hem zeker na het wassen.

Heel vaak handen wassen

Uiteraard is het altijd goed om je handen zoveel mogelijk te wassen, maar wanneer je last hebt van een allergie aan hond of kat, moet je je handen nog des te meer wassen! Alles wat van je hond of kat komt, kan jou allergisch maken. Zijn speeksel, zweet, vacht urine en huidschilfers. Hoe vaker je je handen wast, hoe minder kans dat deze elementen hebben om bij jou een reactie uit te lokken!

Anti allergische middelen

Wanneer je alles probeert, maar niet veel lijkt te helpen, dan is er nog altijd de huisarts of apotheek. Probeer anti allergische middelen zo lang en vaak mogelijk te vermijden, maar wanneer het echt niet anders kan, dan moet het maar. Je gaat absoluut niet je huisdier wegdoen, omdat jij een allergie hebt, toch? Volg altijd heel goed de instructies op de bijsluiters van deze middelen.

Niet in de mogelijkheid om een hond of kat te nemen door een allergie? Gelukkig zijn er nog tal van originele huisdieren die jij in huis kan halen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here