Deze originele huisdieren moet jij hebben!

We kennen het klassieke standaardplaatje allemaal. Het gezin met twee kinderen en daarbij nog een kat en/of een hond. De meeste mensen die huisdieren hebben, gaan voor de aankoop van een kat of hond. Maar het kan tegenwoordig ook wat meer out of the box. Er zijn tal van dieren die je in deze tijd perfect als huisdieren kan houden. Lees het artikel eens door, misschien zit er wel een nieuwe huisgenoot voor jou tussen!

Knor Knor

Ja hoor, je hebt het goed geraden. Tegenwoordig is het in om een big als huisdier te hebben. De tijd dat deze dieren alleen maar op de boerderij hoorden, is voorbij. Sommige mensen verkiezen ook een varken, maar dit is minder in trek. Mensen kiezen vaak voor de babyversie van dieren en daarom zijn biggen heel populair dezer dagen!

Een eekhoorn

Een tweede origineel dier dat je als huisdier kan hebben, is een eekhoorn. Deze dieren zijn heel geliefd in het bos, wanneer we ze spotten. Om ze als huisdier te houden, daar zou je misschien niet meteen aan denken, maar het wordt tegenwoordig steeds vaker gedaan. Veel eekhoorns hebben het echter nodig om in bomen te kunnen klimmen en dit maakt het voor mensen niet zo heel gemakkelijk om dit dier als huisdier te houden. Echter is er wel een oplossing. De Chinese gestreepte boomeekhoorn, heeft minder nood aan in bomen klimmen en mag dus perfect thuis als huisdier gehouden worden.

Ssssslang

Voor heel veel mensen is een slang als huisdier een ware nachtmerrie. Je moet er maar niet aan denken dat dit dier ontsnapt en ergens thuis ligt rond te sissen. Toch denken vele mensen daar anders over en wordt het een steeds populairder huisdier. Een voordeel aan een slang als huisdier hebben, is dat je geen last meer zal hebben van muizen want dit is namelijk het lievelingseten van de slang. Bovendien doet een slang als huisdier hebben echt wel wat aan je imago! Lekker stoer, toch?

Egeltjes

Wanneer je verzot bent op die stekelige egeltjes en je een goede natuuromgeving voor hen kan ontwikkelen, dan kan je ook een egel als huisdier nemen. De omgeving moet echt wel natuurlijk genoeg zijn om een egel te kunnen bieden wat hij nodig heeft. Daarom hebben niet veel mensen een egel als huisdier, maar het gebeurt wel. Iets om over na te denken misschien?Een rat

Een dier dat je niet meteen ziet rondlopen als huisdier in mensen hun huizen, is een rat. Het is een dier dat vaak niet erg populair is en zelfs vaak vies wordt gevonden. Maar wanneer je het niet probeert, kan je het niet weten denken blijkbaar veel mensen. Een rat als huisdier houden is blijkbaar een grotere meevaller dan je denkt. Ze zijn superslim en dat maakt het leukt om ze allerlei trucjes aan te leren!

Als je een van deze unieke en originele huisdieren in huis haalt, zal jij zeker en vast iedereen met verstomming doen slaan! Cool, toch?

Ga je toch liever standaard voor een kat of hond? De juiste hond kiezen doe je aan de hand van deze tips.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here