Wat moet je weten als je een hond of een kat als huisdier wil?

Een dier in huis is altijd een leuke aanvulling op jouw gezin. Zeker wanneer je kinderen hebt, kan het leuk zijn om ze te laten opgroeien met een huisdier. Zo leer je hen dat ze geen schrik moeten hebben van dieren en breng je hen ook een zekere zin van verantwoordelijkheid bij. Wanneer je niet weet of je voor een kat of een hond moet kiezen, kan dit artikel je misschien al wat verder helpen.

Start met een van de twee

Honden en katten kunnen het in de meeste gevallen goed met elkaar vinden, maar toch is het aan te raden om te starten met slechts een van de twee. De impact van twee huisdieren kan te groot zijn binnen je gezin. Daarnaast is het belangrijk dat het dier waar je eerst voor kiest de tijd krijgt om zich aan te passen aan zijn omgeving. Indien je na enkele weken toch graag een tweede huisdier wil, verloopt de kennismaking vaak net iets vlotter.

Welk dier het beste bij je past, hangt ook af van je levensstijl. Een hond is een roedeldier en maakt graag deel uit van een gezin. Hij of zij volgt zijn baasje en zal veel vaker proberen om de aandacht te trekken. Een kat is een dier dat veel meer op zichzelf kan leven. Katten zullen veel minder snel aandacht van je vragen. Doordat ze eerder solitair leven, kunnen ze ook veel eenvoudiger alleen gelaten worden dan honden. Wanneer je vaak lange dagen weg bent, kan een kat interessanter zijn. Ben je vaak thuis en wil je veel interactie met je huisdier, dan is een hond een betere optie.

Waar kan je best je huisdier kopen?

Vandaag de dag zijn er verschillende opties waar je een hond of een kat kan kopen. Wanneer je op sociale media scrolt, zie je zelfs mensen die een nieuwe thuis zoeken voor hun huisdier.

Belangrijk is dat je navraag doet over de plaats waar je je dier zou kopen. Zoek op het internet of je reviews kan vinden van het asiel of fokker in kwestie. Kijk of het dier er gezond uit ziet en of de vacht er goed uit ziet. Vraag zeker ook een bewijs van alle inentingen dat het dier heeft gekregen. Bekijk zeker ook de omgeving waar het dier heeft gezeten.

Waar moet je op letten wanneer je een dier wil kopen?

Los van het feit dat je dier er gezond moet uitzien, zijn er ook een aantal praktische zaken waar je zeker op moet letten wanneer je huisdier wil kopen. Zowel honden als katten moeten de eerste weken in het nestje blijven. Pas na enkele weken mogen ze in een andere omgeving geplaatst worden. Beide dieren moeten ook gechipt en geregistreerd zijn en katten moeten ook gesteriliseerd of gecastreerd zijn. Wil je graag een hond of uit het buitenland adopteren? Dan moet de eigenaar of organisatie een bewijs kunnen voorleggen dat het dier is gevaccineerd tegen hondsdolheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here