Zo maak jij van jouw huis een thuis

Een huis zonder sfeer is uiteindelijk maar een stapel bakstenen op elkaar. Daarom is het zo belangrijk om van jouw huis een echte thuis te maken. Een gezellig oord, waar iedereen graag naartoe komt en waar jong en oud zich veilig en geborgen kan voelen. Maar ook een plek waar je jezelf kan zijn en je je beslommeringen kan loslaten. Je huis gezellig maken, kun je op allerlei verschillende manieren doen. Hier lees je enkele tips die je op weg kunnen helpen.

Zachte sferen

Door zachte materialen in je interieur te verwerken, creëer je in een handomdraai een gezellige, warme sfeer. Dat kun je doen door op sommige plekken een vloerkleed te leggen, door mooie kussens in je zetels te draperen en door dekentjes te voorzien waaronder je knus in de zetel kunt kruipen. Ook een poef of gordijnen in een warme kleur kunnen voor instant gezelligheid zorgen.

Verlicht je geest

Ook lichtjes dragen bij tot de sfeer en gezelligheid van een woning. Fel Led-licht is handig in een bureauruimte, maar in je salon en leefruimte mag het warmer en gezelliger zijn. Kies hier dus voor licht in een zachtere, gele tint of voor kleine sfeerlichtjes verspreid over de ruimte. Ook kaarsjes kunnen bijdragen aan een huiselijk gevoel. Je hoeft deze kleine sfeerbrengers niet alleen op de tafel weg te zetten. Een paar grote kaarsen aan je voordeur zetten wanneer je bezoek krijgt, geeft je gasten meteen het gevoel dat ze erg welkom zijn. Ook een theelichtje op de vensterbank in het toilet of enkele kaarsjes op je keukeneiland zorgen meteen voor een warme, gezellige sfeer in huis.

Bloemen en planten

Wanneer je wat groen in huis brengt, zorgt dit ervoor dat je huis er gezellig en vrolijk uitziet. Je kunt bijvoorbeeld een kleurige bos bloemen op je keukeneiland zetten, of hier en daar een hangplantje ophangen. Het kan ook leuk zijn om op je boekenrekken op bepaalde plekken op te vullen met een mooie plant.

Muurdecoratie

Mooie muurdecoratie zorgt ervoor dat je muren er niet kaal uit zien, en het geeft je huis ook een heel huiselijke touch. Welke muurdecoratie je kiest, hangt wat van je smaak en stijl af. Het kan een leuk idee zijn om vakantie- of familiefoto’s op canvas af te printen, maar ook een stijlvolle foto van een beroepsfotograaf of een ludieke poster zijn erg geschikt om je muren mee te versieren. Wanneer je voor een interieurposter kiest, kun je de kleuren ervan afstemmen op de andere kleuren die je terugvindt in je interieur. Zo wordt alles één mooi geheel.

Aangepaste decoratie

Wat ook een heel leuke blikvanger in huis kan zijn, is decoratie die aangepast is aan het seizoen of aan de tijd van het jaar. Je hoeft hier niet in te overdrijven, maar in de wintertijd enkele kerstballetjes toevoegen aan een bloemstukje of met Pasen een Paasboom in huis zetten, is gewoon supergezellig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here