Zo maak je een kleine woning extra gerieflijk

Klein gaan wonen is de toekomst. Niet alleen zijn grotere woningen compleet onbetaalbaar geworden, maar omdat we met steeds meer mensen zijn die op dezelfde oppervlakte moeten wonen, is het logisch dat iedereen het met een kleinere ruimte moet doen. Dat wil niet zeggen dat je meteen naar een tiny house moet gaan zoeken; een flat of een klein huisje zijn ook prima stekjes om in te wonen. Hier lees je hoe je een kleiner huis toch handig en gerieflijk kunt inrichten.

Laat de ruimtes groter lijken

Natuurlijk is het niet dat je, omdat je in een kleinere woning woont, je het gevoel moet hebben dat alles er erg benepen is. Door enkele kleine trucjes toe te passen, kun je je kamers groter laten lijken dan ze eigenlijk zijn. Zo creëer je op een visuele manier een ruimtegevoel, wat heel aangenaam is. Je laat ruimtes groter lijken door met lichte kleuren aan de slag te gaan, die je dan eventueel kunt afwisselen met accenten in een felle kleur. Ook glas en spiegels zorgen ervoor dat je ruimtes groter lijken. Waar mogelijk is het een goed idee om muren te vermijden. Zo creëer je sowieso extra ruimte. Je kunt je ruimtes dan van elkaar scheiden door een roomdivider te gebruiken of een mooie kast tussen twee ruimtes te zetten in plaats van een muur. Maak waar mogelijk gebruik van zwevende meubels. Ook transparante meubelen kunnen je het idee geven dat er meer plaats is.

Kleine slaapkamer inrichten

Het voordeel van een slaapkamer is, dat je hier niet zoveel meubels in kwijt moet kunnen. Kies voor een compact bed en een compacte kledingkast. Eventueel kun je er nog een nachttafeltje aan toevoegen. Door spullen op te bergen in schuiven of bakken onder je bed, maak je meteen optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in je slaapkamer. Werk zeker met lichte kleuren en hang een spiegel aan je muur om optisch toch het idee van ruimte te creëren.

Kleine woonkamer inrichten

Ook in je woonkamer is het belangrijk om alle beschikbare ruimte zo goed mogelijk te benutten. Probeer hier zeker gebruik te maken van zwevende kasten en planken. Een salontafel waar je spullen in kunt opbergen, is erg handig wanneer je niet zoveel plaats hebt. Zorg ervoor dat je zetel en tv. zeker in de beschikbare ruimte passen. Als je graag eet in je woonkamer, is een uitschuifbare tafel erg gemakkelijk. Deze kun je weer inklappen wanneer er niet aan gegeten wordt.

Kleine badkamer inrichten

Ook in je badkamer is het handig om gebruik te maken van zwevende meubels. Door zoveel mogelijk vloer zichtbaar te houden, lijkt je badkamer groter dan ze daadwerkelijk is. Werk ook in je badkamer met lichte kleuren, afgewisseld met enkele accentkleuren, en spiegels. Een spiegelkast boven je wastafel biedt je meteen extra opbergruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here