bank en kast in de woonkamer

Ben je bezig met de inrichting van je woonkamer en weet je niet goed wat je voor kast moet gaan gebruiken? Er zijn veel verschillende kasten verkrijgbaar, waardoor de kans groot is dat er altijd wel één te vinden is die perfect bij jou past. Maar doordat er zoveel kasten zijn is het ook logisch dat je niet goed weet welke er in de woonkamer het beste tot zijn recht komt.

Televisiekast bepalen

Je ziet vaak dat mensen naast een salon- en eettafel ook een kast hebben voor de televisie en daarnaast nog een andere kast of zelfs meerdere. Denk aan een buffetkast, speelgoedkast, opbergkast en ga zo maar door. Toch zie je ook steeds vaker dat dit gedeeltelijk gecombineerd wordt. Zo wordt een dressoir lang niet altijd meer gebruikt als kast, maar veel vaker als televisiekast. Ideaal, want de tv kan hier prima op staan, je kan er nog decoratie naast zetten en je hebt binnenin de kast genoeg ruimte voor je spullen.

Wel zie je daarnaast vaak nog iets van een buffet- of drankkast omdat anders de woonkamer zo kaal oogt. Dit zou je kunnen doen, maar je moet ook goed kijken naar de ruimte die je hebt. Wil je liever alles bij elkaar hebben staan? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een groot televisiemeubel. Hierin heb je vaak meer dan genoeg opbergruimte voor al je spullen.

Een kast voor je dierbare spullen

Het kan natuurlijk goed zijn dat je een aantal dierbare spullen hebt die je wel graag in de woonkamer wil hebben, maar niet los op de kast wilt hebben staan. De kans dat ze dan per ongeluk kapot gaan is groot, en dit wil je natuurlijk voorkomen. In dat geval zou je kunnen kiezen voor een buffetkast met glazen deuren. De kast kun je gebruiken voor het opbergen van spullen, en bij het glazen gedeelte kun je al je dierbare spullen neerzetten.

Ook zou je voor een vitrinekast kunnen gaan. Echter heb je hierin vaak geen mogelijkheid om spullen in op te bergen. Zeker wanneer je niet zo’n hele grote woning hebt is dit dus zonde, want dat zou betekenen dat je dan een andere kast nodig hebt voor het opbergen van spullen.

Speelgoed opbergen

Het speelgoed van de kinderen is altijd een ding. Je wilt niet dat dit continu door de hele woonkamer ligt, maar je wil ook niet dat je kinderen niet bij hun speelgoed kunnen als ze uit school komen. Er zijn veel kasten te bedenken die je kunt gebruiken voor het opbergen hiervan, het is dan ook maar net wat er bij je interieur past. Je zou een kast met vakken aan kunnen schaffen waar het speelgoed in gedaan kan worden, maar je zou het speelgoed ook in het dressoir kunnen opbergen. Is er heel veel speelgoed aanwezig? Dan is het wellicht een goed idee een kast in de gang of op de overloop te plaatsen waar al het speelgoed in opgeborgen kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here