laminaat leggen

Wil je je woning een nieuwe uitstraling geven of zelfs compleet verbouwen? Een nieuwe vloer kan een grote invloed hebben op de sfeer van je woning. Ook als je net een nieuw huis hebt gekocht, zul je op zoek moeten naar een vloer om te plaatsen. Als je graag meegaat met de laatste trends, dan zul je benieuwd zijn naar de trends op het gebied van vloeren. Hieronder zetten we de laatste vloerentrends voor jou op een rijtje.

PVC vloeren in opmars voor een industriële uitstraling

De laatste jaren zijn PVC vloeren steeds populairder geworden. Het zijn enorm praktische vloeren en zijn daarnaast ook erg mooi. Niet alleen zijn ze onderhoudsvrij, maar ze zijn ook waterbestendig, waardoor het een veel gekozen vloer is. De PVC vloer is in veel verschillende varianten te verkrijgen. Denk hierbij aan verschillende patronen en kleuren, waardoor er altijd wel een type PVC vloer is die perfect aansluit bij jouw stijl en budget. Zeker als je een industriële look hebt in je woning, is dit type vloer ideaal. Deze sluiten goed aan bij de rauwere en stoerdere industriële uitstraling van je woning.

Een luxe uitstraling met visgraat laminaat

Laminaat is al jaren een enorm populaire type vloer. Het is niet alleen een veel goedkopere optie dan hout, maar het is tegenwoordig ook echt een volwaardig alternatief. De prijs is vriendelijk en de kwaliteit van dit type vloer is erg hoog. Een van de nieuwste trends op het gebied van laminaat vloeren is het plaatsen in een visgraatmotief ervan. Dit was vroeger veel te zien bij houten vloeren, maar verplaatst zich nu dus ook naar het laminaat. De vloer krijgt hierdoor een unieke en luxueuze uitstraling. Naast de manier van plaatsen, kun je met het laminaat nog enorm variëren. Zo kun je diverse kleuren, tinten en afwerkingen kiezen om een type vloer te creëren die perfect aansluit bij je woning.

Duurzaamheid in bamboe vloeren

De afgelopen tijd is duurzaamheid een steeds belangrijker begrip geworden. Niet alleen in supermarkten en in het nieuws komt dit steeds vaker terug, maar ook in het interieur kun je het terugzien. Steeds vaker worden duurzame materialen en elementen toegepast in het interieur. Vind jij duurzaamheid van belang in jouw woning? Dan kun je kiezen voor een vloer gemaakt van bamboe.

Bamboe is namelijk een grassoort die een stuk sneller oogstrijp is dan de meeste soorten hout. Hierdoor is het erg ecologisch verantwoord om te kiezen voor dit type vloer. Tevens kunnen bamboevloeren jaren meegaan en zijn ze erg praktisch in de plaatsing en het onderhoud. De werking van een bamboevloer is namelijk minimaal en deze is erg stabiel, waardoor het een perfect type vloer is als je graag vloerverwarming wilt in de ruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here