vrouw bij de verwarming

Elke woning in ons land beschikt over stroom en gas. Dit is ook wel nodig, want zonder stroom en gas werkt de verwarming niet, kan je niet koken en heb je geen licht in huis. Stroom en gas zijn dan ook maandelijkse lasten die iedereen heeft. Gelukkig heb je zelf wel inspraak op deze kosten. Je kan namelijk zelf een energieleverancier kiezen die bij past. Om de juiste energieleverancier te kiezen besluiten veel mensen om de verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Zo weet je namelijk zeker dat je een goed aanbod hebt. Maar waar moet je op letten tijdens het vergelijken van energieleveranciers? In dit artikel vertel ik het je!

Waarom vergelijken?

Het vergelijken van stroom en gas is heel normaal. Door deze vergelijkingen weet je namelijk precies welk aanbod het best bij jou past. Zo weet je door het vergelijken bijvoorbeeld welke leverancier het goedkoopste is, welke service je kan verwachten, of de kosten vast of variabel zijn en of je groene stroom krijgt. Dit zijn allemaal aspecten die belangrijk zijn om in je achterhoofd te houden tijdens het vergelijken. Zo kan je een energieleverancier vinden die goed bij je past. De service is een van de onderdelen die veel mensen over het hoofd zien. Echter is het belangrijk om van tevoren goed te weten welke service je kan verwachten bij vragen of problemen.

Wanneer overstappen?

Wanneer je een goedkopere en betere energieleverancier hebt gevonden, dan wil je natuurlijk overstappen naar deze partij. Wanneer je dit kan doen, ligt aan het contract die je hebt. Bij een contract voor onbepaalde tijd is het mogelijk om direct over te stappen, maar heb je een contract voor bepaalde tijd, dan heb je een bepaald opzegtermijn waar je rekening mee moet houden.

Vergelijken

Wanneer je de verschillende energieleveranciers gaat vergelijken is het belangrijk dat je op verschillende kosten let. De belangrijkste kosten zijn natuurlijk de prijzen voor stroom en gas. De prijs van stroom (energie) wordt aangegeven per Kilowattuur (kWh) en de prijs van gas wordt berekend per kuub (m3). De prijzen staan niet vast, maar zullen verschillen per energieleverancier en de looptijd die jij kiest. Naast deze kosten moet je ook nog rekening houden met andere kosten, zoals leveringskosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here