gereedschap

Je gaat verbouwen? Dan is goed gereedschap uiteraard hard nodig. Gereedschap kopen kan je op veel plekken, maar goed gereedschap is wat je nu nodig hebt. En dus niet de simpele uitvoeringen die een supermarkt weleens aanbiedt. Maar welk gereedschap is handig om te hebben? Natuurlijk hangt dit heel erg af van wat je gaat verbouwen, maar een aantal zaken mogen eigenlijk sowieso niet ontbreken.

Elektrisch gereedschap

Bij grote, zwaardere klussen is het een groot voordeel als je van kwalitatief goed gereedschap gebruik kunt maken. Daarbij is elektrisch gereedschap aan te raden, omdat het alles net even makkelijker maakt waardoor je langer door kunt gaan én vaak ook sneller.

Setjes

Een setje schroevendraaiers heeft het voordeel dat je van alle maten voorzien bent. Toch wel handig, anders zal je net weer zien dat de juiste er niet bij zit. Dit is natuurlijk hetzelfde verhaal bij tangen en sleutels.

Hamer, zaag, combinatietang en boor

Ook heel gewoon gereedschap, maar je kunt niet zonder. De meest simpele klussen hebben 2 of 3 van deze zaken al nodig. Dus laat staan bij verbouwingen!

De kleine onderdelen

Naast het grote spul moet je ook de kleine materialen niet vergeten. Spijkers, schroeven, bouten, moeren: zonder deze materialen doe je nog niks.

Slijptol

Een slijptol kan makkelijk zijn bij bepaalde verbouwingen. Ook hier geldt dat een elektrische variant de voorkeur heeft om goed en snel te werken.

Schuurmachine

Niet voor iedere verbouwing noodzakelijk, maar bij het opknappen van bestaand houtwerk zeker een must: een schuurmachine!

Duimstok en waterpas

Precies werken is noodzakelijk om netjes te werken en verzekerd te zijn van een mooie uitvoering. Een duimstok en waterpas zijn daarbij broodnodig.

Muziek

Tja, goed gereedschap is een must bij een verbouwing, maar goed voor de mens(en) zelf zorgen is minstens net zo belangrijk. Zij moeten het immers waar maken! Dus mag een bouwradio niet ontbreken, net als een koffiezetapparaat of waterkoker. En misschien ook wel een trommeltje met koek…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here