valbeveiliging

Als je als werkgever of bedrijfsleider op zoek bent naar betrouwbare valbeveiliging om jouw personeel bij werken op hoogte optimaal te beschermen, dan zijn er diverse mogelijkheden. Professionele aanbieders van valbeveiliging, zoals Eyecatchersafety.com, bieden meerdere opties om bij hoogtewerkzaamheden de veiligheid van jouw personeel te garanderen. Wat zijn de belangrijkste mogelijkheden waar je als werkgever uit kunt kiezen als je de valbeveiliging zoekt? Wij vertellen je er in dit artikel meer over.

Valbeveiligingsharnas

Bij werkhoogtes van tweeënhalf meter of hoger moet er valbeveiliging worden aangebracht als er op platte daken gewerkt wordt. Een populaire keuze van werkgevers is, zeker als er door medewerkers op hoogte wordt gewerkt, om gebruik te maken van een valbeveiligingsharnas. Veiligheidssystemen waarbij van harnassen gebruik wordt gemaakt, bestaan uit drie onderdelen: het ankerpunt, een veiligheidsharnas en een connectie-element. Onder het ankerpunt wordt de bevestiging verstaan die aan het gebouw wordt vastgemaakt en waar de valkabel aan verbonden wordt. Het veiligheidsharnas bestaat uit een pak dat door de hoogtewerker aangetrokken wordt. Vervolgens is er nog een connectiepunt aanwezig. Dit element zorgt ervoor dat de kabel afgeklemd wordt bij een val. Voorbeelden zijn lijnklemsystemen, schokdempers en valstopapparatuur.

Dakrandbeveiliging

Wordt er door meerdere personeelsleden van jouw bedrijf op een hoog plat dak gewerkt, dan is dakrandbeveiliging een goede collectieve oplossing als valbeveiliging. Het voordeel van deze hoogtebeveiliging variant, is dat iedereen het platte dak op mag gaan als er dakrandbeveiliging is aangebracht. Deze beveiliging bestaat uit een hekwerk dat hoog genoeg is en aan de rand van het platte dak wordt gemonteerd. Het hek is gemakkelijk te bevestigen en kan snel worden gemonteerd en weer losgemaakt worden.

Steiger

Een laatste populaire optie bij werken op hoogte is gebruikmaken van een steiger. Zeker als het niet nodig is om een plat dak te betreden omdat er vooral aan de gevels gewerkt wordt, is een steiger een slimme optie. Kies wel voor een gecertificeerde steiger via een professionele aanbieder. En volg de voorschriften die meegeleverd worden voor het opbouwen altijd nauwkeurig op. Dan is optimale veiligheid tijdens het werk gegarandeerd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here