trap schuren

Als je je huis aan het renoveren bent, of gewoon aan een nieuwe inrichting bezig bent, dan wil je natuurlijk alles goed doen en mogen er geen details over het hoofd gezien worden. Zo is de trap vaak een onderdeel in het huis dat vergeten wordt. Vele mensen weten echter niet dat je van je trap een echte blikvanger kan maken door hem simpelweg een nieuw likje verf te geven. Maar een trap verven, daar begin je uiteraard niet zomaar aan. Er komt wel wat voorbereiding bij kijken, onder andere het schuren van je trap. Maar ken je hier niet veel van en weet je totaal niet hoe je hieraan moet beginnen? Geen probleem, in dit artikel vind je een stappenplan voor het schuren van een trap.

Stappenplan

Stap 1: verlucht de ruimte

Wanneer je gaat schuren zal je merken dat dit een heleboel vuiligheid met zich meebrengt, waaronder stof. Heb je geen zin om een hele tijd te schuren in een ruimte vol stof? Dan is het best om de ruimte goed te verluchten en de ramen zoveel mogelijk open te zetten.

Stap 2: de trap bewerken met bijtmiddel

Voor je effectief begint te schuren, kan je de trap al een keer bewerken met bijtmiddel. Dit zal ervoor zorgen dat de oude verf er al veel gemakkelijker af komt. Zo heb je de grootste delen van de oude verf er al af gehaald.

Stap 3: grootste delen schuren

Het schuren van een trap, kan je op verschillende manieren doen. Je kan dit met een schuurpapier handmatig doen of je kan een schuurmachine gebruiken. Wanneer je grote delen moet schuren, is een schuurmachine wel aangeraden. Je begint eerst met de treden zelf te schuren, omdat dit de grootste oppervlaktes zijn.

Stap 4: schuur de kantjes en hoekjes

Na de grotere delen kan je de details gaan schuren zoals de kanten en hoeken. Dit kan soms moeilijk zijn, omdat deze plekken niet gemakkelijk te bereiken zijn. Dit kan je dan doen met een verfkrabber of een plamuurmes. Schuur zeker altijd onder constante druk voor een mooi eindresultaat.

Stap 5: poetsen

Na het schuren van een trap blijft enkel het opkuisen nog over. Ga eerst overal rond met de stofzuiger om het meeste stof te verwijderen. Maak daarna de geschuurde trap stofvrij met een licht natte doek om de laatste restjes stof weg te krijgen.

Stap 6: laat drogen

Als de trap stofvrij is, laat je hem een nachtje zo en kan je de volgende dag beginnen aan het verven!

Met behulp van bovenstaand stappenplan moet het lukken om je trap kundig te renoveren. Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here