hangend toilet

In je zoektocht naar een nieuwe badkamer of nieuw toilet kom je ongetwijfeld voor het vraagstuk te staan of je je staande toilet voor een hangend toilet, ook wel zwevend toilet genoemd, gaat vervangen. Overstappen van een staand naar een hangend toilet vraagt een eenmalige investering in arbeidskosten om de leidingen te verplaatsen. Ook de aanschafprijs van een hangend toilet ligt gemiddeld iets hoger dan die van een traditioneel toilet. Toch is het zeker de moeite waard om deze afweging te maken, lees hieronder wat de voordelen zouden kunnen zijn.

Stijlvol en ruimtebesparend

Als je een kleine badkamer of toiletruimte hebt dan levert de installatie van een hangend toilet je direct voordelen op. Niet alleen neemt een hangend toilet minder ruimte in beslag dan de staande variant, het oogt ook veel ruimtelijker. Dit komt met name omdat de vloer ononderbroken kan doorlopen onder je toilet. Ook neemt het waterreservoir minder ruimte in omdat deze in de muur wordt verwerkt en niet van de muur af hoeft te staan. Uiteraard moet het waterreservoir wel in de muur weggewerkt worden, maar dat kan vaak heel stijlvol en optisch ruimtelijk gedaan worden. Het halve muurtje levert je direct een mooi plekje op om decoratie neer te zetten, oogt toch een stuk chiquer dan het waterreservoir van een traditioneel toilet!

Robuust en breed inzetbaar

Eén van de grootste voordelen van een hangend toilet is dat je vrij bent in de keuze wat betreft de ophanghoogte. Een toilet op hoogte is vooral geschikt voor lange mensen of mensen op leeftijd. Je kunt eenvoudig de hoogte van het toilet afstemmen op je eigen behoeftes. Het is trouwens ook een misverstand dat hangende toiletten minder stevig zouden zijn dan staande toiletten. Indien goed gemonteerd, kan een hangend toilet zonder problemen een gewicht van 200 kilogram dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here