moderne badkamer

Vergeet dit niet als je een nieuwe badkamer plaatst

Heb je de wens om je badkamer te verbouwen? Dan moet je aan meer dingen denken dan alleen aan een douche kopen. Wij vertellen je waar je aan moet denken als je de badkamer wilt verbouwen, zodat je straks precies de badkamer krijgt die jij voor ogen hebt. Lees snel verder.

Wat is je budget?

Ga je een badkamer kopen, dan is het belangrijk om rekening te houden met het budget dat je beschikbaar hebt. Het kost namelijk best wel wat om je badkamer te verbouwen. Als je bijvoorbeeld zelf aan de slag gaat, kun je veel kosten besparen. Echter is niet iedereen handig en wordt de verbouwing eerder uitbesteed aan een professional. Denk na over wat je precies wilt laten vervangen, wat dit gaat kosten en welke dingen in je badkamer je nog wilt behouden. Wanneer je bijvoorbeeld nog nette tegels hebt die passen bij de stijl die je voor ogen hebt, hoeven deze niet perse vervangen te worden. Zo bespaar je kosten. Ook kun je het beste kijken naar een ontwerp wat past bij de huidige aansluitingen die je hebt, om extra kosten te besparen voor het verleggen van leidingen en aansluitingen. Ga dus na wat je precies wilt en of je het geld hiervoor beschikbaar hebt.

Start met de juiste basis

Begin met de juiste basis en verdiep je eens in de verschillende materiaalsoorten en hun voor- en nadelen voordat je overgaat tot de aankoop hiervan. Zo heb je qua vloeren een ruime keuze in de badkamer, want veel vloeren zijn geschikt voor vochtige ruimtes. Echter dien je materiaal zoals laminaat, PVC en hardhout niet direct in de douche te plaatsen, daar dit materiaal hier niet geschikt voor is. Voor de muur van de badkamer zijn meerdere materialen geschikt, dus je hoeft niet alleen voor tegels te kiezen. Tegenwoordig worden de muur en de vloer vaak van hetzelfde materiaal gemaakt om te zorgen voor meer eenheid. Je kunt zelfs de muren stucen en behangen, maar doe dit alleen bij de droge delen in de badkamer. Ook voor het plafond zijn er diverse mogelijkheden qua materialen. Mocht je bijvoorbeeld badkamerspotjes willen, dan is het beter om het plafond te verlagen.

Denk na over je badkamer meubels

Als je weet welke materialen je gaat gebruiken voor de muren en de vloeren in je badkamer (en eventueel je plafond) is het tijd om na te denken over je badkamer meubels. Voor elk budget zijn er wel geschikte meubels te vinden. Hierbij kun je het zo duur maken als je zelf wenst. Zet eens op een rijtje wat je zoal voor je badkamer wenst om zo je droombadkamer samen te stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here