kunststof kozijnen

Voor kozijnen in woningen kiezen steeds meer mensen voor kunststof in plaats van hout. Voorheen was Meranti de houtsoort voor kozijnen voor ramen en deuren. We zien het ook bij goten en bij panelen voor gevelafwerking.

Woning

Kunststof vervangt steeds meer hout. Dit heeft alles te maken met de duurzaamheid van kunststof omdat het lang mee gaat, maar meer nog om het onderhoud. Hout heeft om de vijf jaar een schilderbeurt nodig en dat werkt in het voordeel van kunststof. Uitsluitend schoonhouden houdt verwering tegen.

Gevelpanelen

Bij panelen geldt hetzelfde. Hout kan werken, kromtrekken en verkleuren. Bij kunststof is dit niet van toepassing. Het blijft zijn vorm behouden en gaat jarenlang mee. Kunstof is verkrijgbaar in vele fronten en is bovendien recyclebaar. Kunststof gevelpanelen gaan gemakkelijk dertig jaar mee. Er is een ruime keuze in structuren zoals een houtnerf.

Polycarbonaat

Kunststof is eigenlijk niet meer weg te denken. Polycarbonaat is een doorzichtige kunstof wat vooral gebruikt wordt voor windschermen, dak overkappingen en buitenreclame. Het is sterker dan glas en heeft een hoge belastbaarheid. Plexiglas is een minder sterk materiaal wat vooral gebruikt wordt voor binnen. Bekend zijn de spatschermen die gebruikt worden voor publieksruimten, maar ook de naambordjes bij de voordeur.

Plexiglas op maat

Bij een kunststof platen shop kan bij kunststof platen bewerkingen worden uitgevoerd zoals laseren, frezen, boren, buigen, bedrukken en zagen. Bijvoorbeeld een naam en nummer graveren op een plexiglas plaatje wat voorzien is van vier boorgaten voor bevestiging. Foto’s worden op de achterkant van plexiglas afgedrukt. Vooral kleurfoto’s hebben een mooi effect.

Plexiglas wordt ook toegepast bij meubels. Gecombineerd met andere materialen of uitsluitend plexiglas, zoals tafels en stoelen. Ook veel accessoires zoals boekensteunen en boekenleggers, flessenhouders en andere prullaria. Tijdens de corona pandemie wordt plexiglas veelvuldig gebruikt als spatscherm. Ze worden geplaatst of gehangen op plekken waar mensen contacten hebben en het niet mogelijk is om afstand te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here