Heb je kinderen, dan houd je hier vaak rekening mee bij het inrichten van de tuin. Zo zou je een schommel of duikelrek kunnen plaatsen, maar ook een zandbak. Weet je niet goed wat je met je tuin moet doen, maar wil je wel dat je kinderen zich daar helemaal uit kunnen leven? Dan is het een goed idee dit artikel door te nemen. Wij laten je namelijk het beste speelgoed voor in de tuin zien, die je gewoon bij de speelgoedwinkel aan kunt schaffen.

Grote speeltoestellen en schommels

Heb je er de ruimte voor, dan doe je je kinderen zeker plezier met een speeltoestel. Niet alleen kunnen ze hierop hun energie kwijt, maar ook hun fantasie. Waar het aanbod vroeger beperkt was tot een huisje met glijbaan en een schommel, zijn er tegenwoordig veel meer opties voor in de tuin. Wat denk je bijvoorbeeld van een luxe houten speelhuis of een houten speeltent met een klimwand aan de buitenkant?

Wil je helemaal los gaan, dan doen de grote speelhuizen het altijd goed. Dit zijn vaak huizen met een trap naar boven, een glijbaan en aan de zijkant 1 of 2 schommels, soms zelfs met een set ringen erbij. Ook hebben sommige modellen nog een zandbak of zitbankje onder het huisje. Dit kun je natuurlijk ook nog uitbreiden met een duikelrek of een toestel waar een klimwand op te vinden is, samen met een touwladder, een hangrek en een duikelrek.

Spelletjes voor in de tuin

Heb je een beperkte tuin en daardoor geen ruimte voor een groot toestel, of wil je dat gewoon liever niet in je tuin hebben? Dan zijn de nodige spelletjes voor in de tuin zeker aan te raden. Zeker wanneer je kinderen graag thuis zijn, maar wel van buitenspelen houden, is dit een goed idee. Er zijn veel spellen te vinden voor buiten, die je uiteraard ook met het hele gezin kunt doen. Samen buiten genieten met wat lekkers te eten en te drinken, en af en toe even een spelletje doen.

Zo zou je bijvoorbeeld een set met Oudhollandse spellen aan kunnen schaffen, erg leuk om met de hele familie te doen. Wil je liever een paar spellen los aanschaffen? Denk dan aan Lintjes Vangen, Loop Ski’s, een Bowling- of Jeu-de-Boulesset, Zakjes Werpen of Vangrackets. Deze laatste kun je ook met waterballen aanschaffen, wat natuurlijk erg leuk is op een warme zomerdag.

Ga je liever voor kleinere spellen? Denk dan aan een frisbee, een dartbord met tennisballen, een balansbord, een diabolo of een sproeiende octopus voor veel waterplezier.