slaapkamer

Raamdecoratie is er in veel soorten en maten, waardoor het moeilijk is om een keuze te maken uit het uitgebreide aanbod. Je hebt jaloezieën, rolgordijnen, plisségordijnen, vouwgordijnen en nog veel meer. Als je binnenkort nieuwe raamdecoratie wilt kiezen voor in je woning, dan zijn er een hoop keuzes die je zult moeten maken. Wat voor sfeer wil je dat de ruimte uitstraalt? Wat is praktisch en handig in gebruik? Wat past er bij de rest van het interieur? Om je op weg te helpen bij het kiezen voor de juiste raamdecoratie, hebben we hieronder 5 handige tips voor je op een rijtje gezet.

Tip #1: Bepaal de sfeer van de ruimte

Niet alleen de meubels en de kleur van de muren bepalen de sfeer in een ruimte. De raamdecoratie heeft hier ook een groot effect hebt. Het is daarom van groot belang dat de raamkleding goed aansluit bij de stijl van de inrichting. Heb je bijvoorbeeld een landelijke uitstraling, dan kunnen houten jaloezieën of gordijnen in een naturel kleur goed passen. Is je woonkamer meer ingericht volgens een industriële stijl, dan zijn misschien aluminium jaloezieën wel erg mooi. Het is dus erg belangrijk dat je de sfeer in de ruimte bepaalt, voordat je raamdecoratie gaat kiezen.

Tip #2: Gordijnen in de slaapkamer

Voor verschillende ruimtes in het huis zijn verschillende soorten raamdecoratie passend. In een woonkamer kunnen er veel verschillende soorten, maar in een slaapkamer of badkamer is een meer specifieke soort raambekleding gewenst. Zo wil je in een slaapkamer ’s nachts niet wakker liggen van het geluid van lamellen. Kies daarom bijvoorbeeld voor donkere gordijnen die het licht goed tegenhouden, om te genieten van een heerlijke nachtrust.

Tip #3: Privacy en licht

Twee zaken waar rekening mee gehouden moet worden bij je keuze is de hoeveelheid privacy en licht die je in de ruimte wilt. Wil je meer privacy, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor jaloezieën die je op verschillende standen kunt zetten. Ook de hoeveelheid licht is hiermee gemakkelijk te regelen. Hoeft je woonkamer niet helemaal donker te worden ’s nachts? Kies dan voor transparante gordijnen: wel privacy, maar geen donkere ruimte.

Tip #4: Keuze voor kleur en materiaal

Om de raamdecoratie naadloos te laten aansluiten bij de rest van het interieur, is de keuze voor de kleur en het materiaal van groot belang. Gordijnen zijn er in verschillende patronen, kleuren en stoffen te krijgen en ook andere soorten raamdecoratie zijn in meerdere kleuren en materialen te verkrijgen. Afhankelijk van de sfeer in de ruimte kun je voor lichte of juist donkere kleuren kiezen om meer eenheid te creëren.

Tip #5: Professional advies voor raamdecoratie

Weet je zelf niet zo goed welk type raamdecoratie nu het best bij jouw woning past? Dan kun je ook gerust een professional inschakelen om je te laten adviseren. Zij kunnen je meer vertellen over de mogelijkheden voor jouw woning, zodat je een goede keuze kunt maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here