Sporten wanneer je niet sportief bent

Zitten wordt beschouwd als het “nieuwe roken”. Door weinig te bewegen, breng je je gezondheid misschien wel even veel schade toe als wanneer je regelmatig een sigaret opsteekt. Toch is het niet altijd even vanzelfsprekend om op regelmatige basis te bewegen, zeker niet wanneer je niet zo sportief bent aangelegd of wanneer sporten moeilijk in te passen is in je dagelijkse routine. Hier lees je welke sporten toch net iets meer toegankelijk zijn, zowel voor sporters, als voor niet-sporters.

Fietsen

Natuurlijk hoef je niet meteen op een koersfiets of mountainbike te kruipen; zelfs een dagelijks ritje met je elektrische fiets is al een heel goede manier om in beweging te blijven! Door regelmatig een toertje op je fiets te doen, werk je aan je gezondheid en aan je conditie. Overweeg zeker of het mogelijk is om je woon-werkverkeer met de (elektrische) fiets te doen. Zo heb je je dagelijkse beweging gehad en heb je de kans om uit te waaien voor je thuis komt. Veel werkgevers bieden ook een aantrekkelijke fietsvergoeding aan; dat is altijd mooi meegenomen!

Wandelen

De kans is groot dat je tijdens de lockdowns af en toe een wandelingetje gemaakt hebt. Misschien heb je zo de smaak van het wandelen al te pakken gekregen, of misschien ook niet. Als het je kan helpen, is het een goed idee om met anderen af te spreken om een wandeling te gaan maken. Zo is de kans kleiner dat je in de zetel blijft zitten, en je hebt er bovendien een aangename babbel door tijdens het stappen. Je kunt al wandelend je dorp of stad ontdekken, maar probeer ook zeker eens een van de vele wandel-apps uit die je gratis op je smartphone kunt downloaden. Zo leer je gegarandeerd plekjes kennen die je anders nooit zou tegenkomen.

Traplopen

Toegegeven, veel mensen hebben een hekel aan de trap. Toch is het een van de meest gemakkelijke en toegankelijke manieren om in beweging te blijven. Traplopen boost je conditie in no-time. Wil dit zeggen dat je meteen tot aan de tiende verdieping moet gaan? Natuurlijk niet. Bouw het traplopen langzaam op. Zo kun je bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je voor twee verdiepingen altijd de trap neemt in plaats van de lift. Wanneer dit vlot begint te lukken, kun je er telkens een verdieping bij doen. Die strakke bilspieren krijg je er gratis bij!

Dansen

Wat is er leuker dan dansen? Buiten muziek heb je er niets voor nodig en de kans is groot dat je er nog erg vrolijk van wordt ook. Dans in het rond met je kinderen of je partner, zoek leuke dansjes op op YouTube of bekijk of er in je buurt lessen Zumba worden gegeven. Dansen is voor jong en oud, sportief en niet-sportief, voor mensen met en zonder een goede conditie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here