Padel is de populairste sport van dit moment.

De laatste maanden is de populariteit van padel enorm gestegen. In Spanje is het bijvoorbeeld de tweede populairste sport naast voetbal. Ook in ons land komen er steeds meer padelterreinen bij om aan de vraag te kunnen voldoen. Maar wat is padel nu juist en waarom is het zo populair?

Wat is padel?

Padel is ontstaan in Mexico en het is bedacht door een rijke zakenman. Hij wilde eigenlijk eerst een tennisveld aanleggen, maar omdat hij niet genoeg ruimte had, besloot hij om zijn eigen spel te verzinnen. Spanje was de eerste Europese stad waar de sport zo populair werd en van daaruit is de hype ook overgevlogen naar ons land.

Padel is eigenlijk een mix van tennis en squash. Het kan net zoals bij tennis dubbel of enkel gespeeld worden. Het doel van padel is om het balletje over het net op de speelhelft van de tegenstander te slaan. Belangrijk hierbij is dat de bal eerst de grond moet raken. Nadien mag het een van de wanden raken, maar dat is niet verplicht. Je kan een punt maken op verschillende manieren. Net zoals bij tennis of squash heb je een punt als de tegenstander de bal niet kan terugslaan. Daarnaast win je ook het spelletje wanneer de bal een van de wanden eerst raakt of wanneer de bal twee keer kaatst aan de kant van de tegenstander. Het speelveld is iets kleiner dan bij tennis. Bij enkelspel is het terrein zes bij twintig meter, bij dubbelspel is dit tien bij twintig meter.

Waarom is padel zo populair?

Padel is voor een groot stuk zo populair geworden omdat je in tegenstelling tot bij tennis niet over een bepaalde techniek moet beschikken. Doordat de banen iets kleiner zijn en er wanden om het veld staan, moet je zelf ook minder afstand afleggen. Bij padel sta je ook veel dichter bij elkaar en heb je dus meer interactie met je medespeler.

Een andere reden waarom het zo populair is, is omdat je naast je fysieke uithoudingsvermogen ook je flexibiliteit en reactievermogen traint. Doordat de bal vaak zowel wand als grond raakt, heb je niet veel tijd om te reageren en de bal terug te slaan. Bovendien verbrand je er meer calorieën mee dan bij tennis. Ook mooi meegenomen, toch?

Laat een overvolle agenda geen excuus zijn om niet te sporten. Lees hier hoe je tijd kan vrijmaken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here