Bossaball

Echte sportfanaten of thrill seekers willen hun grenzen verleggen. Om de zo veel tijd duiken er nieuwe sporten op die nog niet mainstream zijn, maar het proberen waard. Bossaball bijvoorbeeld. Dit is een spectaculair balspel dat elementen van voetbal, volleybal en turnen combineert op een opblaasbaar speelveld met trampolines en een net in het midden. Het spel wordt gespeeld door twee teams van vier spelers die tegen elkaar strijden. Bossaball kan zowel indoor als outdoor gespeeld worden, omdat het veld kan op allerlei ondergronden geplaatst kan worden en in 45 minuten speelklaar is. Enige lenigheid is wel gewenst bij bossaball.

Spikeboarding

Overgewaaid uit New York is spikeboarding. Deze nieuwe sport lijkt op langlaufen, maar in plaats van lange latten wordt een skateboard gebruikt. Bij spikeboarding maakt de beoefenaar gebruik van één board en één stok waarmee hij of zij zich afzet. De sport is goed voor de conditie, rompstabiliteit en balans. Je kunt de sport overal buiten beoefenen. Het is bijvoorbeeld ook een originele manier om naar je werk of school te gaan. Het steppen op het board met behulp van de stok betekent dat je behoorlijke snelheden kunt halen, dus je opletten in het verkeer is een must.

Elliptisch fietsen

De nieuwe sport ElliptiGo valt het beste te beschrijven als elliptisch fietsen. De ElliptiGo lijkt op een crosstrainer, maar is gemaakt voor buiten. Op dit apparaat train je je conditie en balans, maar het is niet heel erg belastend voor je spieren. De beoefenaar maakt in feite hardloopbewegingen op de ElliptiGo, maar zonder de afzetfase. Dat betekent dat je lichaam minder klappen hoeft op te vangen dan bij andere intensieve sporten. Op de ElliptiGo kun je wel 20 kilometer per uur halen, waardoor het dynamischer is dan fietsen, hardlopen of trainen in de sportschool.

Flyboarding

Voor durfals is flyboarding zeker het proberen waard. Bij deze sport staat de beoefenaar op een flyboard of plank waaronder twee korte straalpijpen zijn gemonteerd. Deze zijn via een lange waterslang verbonden met een waterscooter die twee krachtige waterstralen opwekt. Daardoor kun je tot wel meer dan tien meter hoogte boven het water ‘zweven’. Een sessie duurt maximaal twintig minuten. De Franse jetskiracer Franky Zapata ontwikkelde de sport in 2011. In de zomer van 2019 stak hij in twintig minuten Het Kanaal over tussen de Franse kustplaats Sangatte en St. Margaret’s Bay in het Engelse Kent.

Soccersquash

Soccersquash is eigenlijk een kruising tussen squash en voetbal. Bij deze sport gebruik je
in plaats van rackets je hele lichaam, maar je armen en handen niet. Het spel wordt gespeeld met een speciale soccersquash-bal. Je mag de bal maximaal drie keer aanraken en maximaal één keer stuiteren. Anders dan in het squashspel mag je de bal niet in één keer via de voormuur spelen naar de achtermuur zonder eerst de grond te raken. Bij deze sport staan snelheid, techniek en vooral ook plezier centraal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here