vliegtuig in de avond

Als je in een vliegtuig zou rondvragen naar de prijs die elke persoon betaald heeft voor diezelfde vlucht, kom je al snel achter de grote prijsverschillen. De verschillen kunnen wel oplopen tot in de honderden euro’s. Maar hoe zorg je er nou voor dat je zo min mogelijk betaalt?

Wanneer moet je de ticket kopen?

Vliegtickets verschijnen ongeveer een jaar voor vertrek online. Maar dat betekent niet dat je de ticket op dat moment moet kopen. Als de tickets net geplaatst worden zijn ze meestal het duurst. De laatste weken voor vertrek stijgen de prijzen vaak ook flink: er zijn minder stoelen beschikbaar in de goedkopere klasse dus ze kunnen hogere prijzen vragen. Meestal is het het beste om tussen een half jaar en 2 maanden voor vertrek een ticket te kopen. Wil je in de zomervakantie weg? Dan kun je soms extra voordeel krijgen als je in januari al boekt. Je kunt op verschillende zoekmachines een prijsalarm instellen, waardoor je een bericht krijgt wanneer de prijzen dalen.

Actieweken

Veel luchtvaartmaatschappijen hebben speciale actieweken. Denk bijvoorbeeld aan de Werelddeal Weken van KLM. De prijzen kunnen dan flink veel goedkoper zijn dan op andere momenten. Door je aan te melden voor de nieuwsbrief van bepaalde maatschappijen, word je automatisch op de hoogte gehouden van deze kortingsacties.

Waar vindt je de goedkoopste tickets

Er zijn ongelofelijk veel zoekmachines te vinden en allemaal beweren ze de goedkoopste tickets aan te bieden. Maar welke site biedt nou écht de goedkoopste vliegtickets aan? Daar is geen eenduidig antwoord op. De websites bieden vaak verschillende resultaten waardoor het altijd slim is om minstens een paar met elkaar te vergelijken. Verschillende zoekmachines zoeken op verschillende manieren.

Hoeveel bagage wil je mee?

De laatste tijd berekenen veel luchtvaartmaatschappijen in hun prijs alleen de handbagage mee. Dit is ideaal als je voor een korte vakantie weg wil. Maar op het moment dat je van plan bent een langere reis te maken, kan dit voor onverwachte bagagekosten zorgen. Let daarom goed op de kleine lettertjes als je een vlucht boekt. Check altijd de hoeveelheid toegestane bagage voordat je begint met inpakken. Zorg er ook voor dat je koffers niet te veel wegen. Als je toch meer bagage mee wilt nemen dan de toegestane hoeveelheid, is het goedkoper om thuis een extra koffer bij te boeken, dan dat op de luchthaven te doen.

Hoe flexibel ben je?

Nee, we hebben het hier niet over hoe goed je in een krappe vliegtuigstoel past. Met flexibiliteit doelen we op de vertrekdatum en de duur van de reis. Als je niet aan een exacte datum vast zit, kun je vaak goedkopere tickets vinden. Vaak zijn de reizen op dinsdag, woensdag en donderdag goedkoper dan het weekend. Ook is het vaak goedkoper om 1 of 2 keer over te stappen. Je kunt van die overstap gebruik maken om een andere plaats te bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here