nieuwe auto

Of het nu je eerste eigen wagen is, een nieuwe gezinswagen of gewoon een nieuwe auto; het aankopen van een wagen is altijd een beetje spannend. Eerst en vooral moet je beslissen of je voor een nieuwe auto gaat of voor een tweedehandswagen. Vervolgens heb je misschien al wel een automerk in gedachten. En dan heb je nog de kleur, brandstof, elektrisch, bouwjaar, prijs, … Koop je een gloednieuw exemplaar, of mag het ook een stockwagen zijn?

Wat is een stockwagen?

Een stockwagen is een auto die meteen beschikbaar is. Soms heeft hij al dienst gedaan als demowagen, maar je vindt er sowieso geen gebruikerssporen op of in  terug. Er staan geen kilometers op de teller. Je koopt dus een nieuwe wagen aan een meer voordelige prijs dan een nieuwe auto die uit de fabriek komt.

Stockwagens om uit te kiezen

Wanneer het moeilijk is om te kiezen, kan je misschien eens opzoekwerk doen op een website die stockwagens verkoopt. Zo kan je online het aanbod bekijken en zien wat de mogelijkheden zijn. Voor Seat stockwagens is er bijvoorbeeld een heel groot aanbod beschikbaar. Er zijn zowel nieuwe als tweedehands exemplaren te vinden in allerlei prijsklassen. Wanneer je online opzoekwerk verricht, kan je de filters van de website gebruiken om zo het model te vinden dat aan al jouw wensen voldoet. Dit kan erg gedetailleerd; je kan zelfs aangeven hoeveel CO2-emissie je toekomstige auto mag uitstoten, welke kleur het interieur van je favoriete bolide heeft en vanaf welk inschrijvingsjaar je een auto zoekt. Het aanbod van VW stockwagens is eveneens erg uitgebreid. 

Voordelen van een stockwagen

Stockwagens zijn auto’s die al gemaakt zijn en dus niet meer besteld moeten worden. Je hoeft dus geen rekening te houden met levertijd; je auto is meteen beschikbaar. Bovendien zijn het nieuwe wagens die geen kilometers op de teller hebben en nog niet eerder door iemand anders gebruikt zijn. Stockwagens zijn voordeliger dan nieuwe auto’s én je krijgt vaak dezelfde voordelen als wanneer je een nieuwe wagen koopt. Omdat stockwagens vaak dienst gedaan hebben als demo wagen zijn ze ook goed uitgerust.

Van welke diensten kan je gebruik maken?

Wanneer je een stockwagen koopt krijg je dezelfde voordelen als bij de aankoop van een nieuwe wagen. Zo wordt de eventuele schade aan je carrosserie door een erkende servicepartner hersteld. Bij een aantal modellen word je er aan herinnerd wanneer je je wagen voor onderhoud naar de garage moet brengen. Bovendien heb je recht op pechverhelping bij panne of een technisch defect.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here