kasteel in bordeaux

De zomer loopt op z’n einde en de herfst doet binnenkort officieel zijn intrede. Zonneschijn en fijne lange dagen maken plaats voor regen en wind. Maar de komst van het najaar heeft ook zo zijn positieve kanten, want dit moment biedt de gelegenheid bij uitstek om het binnen gezellig te maken. U kunt bijvoorbeeld uw vakantiefoto’s inplakken en nagenieten van uw zomervakantie. Ook kunt u in het herfstseizoen alvast nieuwe vakantieplannen maken, voor bijvoorbeeld een zonnige vakantie in la douce France. Wilt u de komende zomer afreizen naar een bestemming die u de perfecte combinatie tussen rust en reuring biedt? Dan inspireren we u graag met een verblijf op een vakantiehuis in Frankrijk in de omgeving van de hoofdstad van Nouvelle Aquitaine Bordeaux.

Ontdek de highlights van Bordeaux

Bordeaux kent tal van bezienswaardigheden en monumenten die het bezoeken meer dan waard zijn. De volgende highlights mag u niet missen:

• Bezoek Place de la Bourse en de Miroir d’Eau. Wilt u de meest fotogenieke plek van Bordeaux bezoeken? Dan mag een bezoek aan het achttiende eeuwse Place de la Bourse aan de rand van de Garonne niet ontbreken. Hetzelfde geldt voor de prachtige nevelfontein Miroir d’Eau. Deze highlights van de stad kunt u ook aandoen tijdens de Unesco-wandeling;

• Shoppen in de wijk Les Chartrons. Bezoek dan de charmante stadswijk Les Chartrons die als het ware het Notting Hill van Bordeaux is. Op de hoek van de Rue Notre-Dame is Village Notre-Dame te vinden, een historisch gebouw met tal van schattige antiekwinkeltjes; 

• Bordeaux is het epicentrum van mooie wijnen uit de Saint-Emilion, Médoc en andere bekende AOC’s. Wilt u deze parels onder de wijnen allemaal proeven? Dan is het zeer de moeite waard om de Urban Wine Trail app voor op uw smartphone te downloaden, waarmee u langs de beste bars à vin van de stad wordt gevoerd.

Joie de vivre

Wereldwijd noemen prestigieuze magazines Bordeaux een absolute must-see city en dat is onder meer te danken aan de lange en bijzondere geschiedenis van de stad. Bordeaux heeft een oorsprong die teruggaat tot in de derde eeuw voor Christus. In die periode hebben de oude Kelten er voor het eerst een nederzetting gesticht. Daarna is Bordeaux door de Romeinen, Franken, Noormannen en Engelsen verder uitgebouwd. Nog altijd zijn de indrukwekkend mooie invloeden van al deze culturen goed zichtbaar. Niet voor niets staat Bordeaux bekend als de mooiste stad van Frankrijk na Parijs. Als u de rijke cultuur, gevarieerde architectuur, de Bourgondische levensstijl en het joie de vivre van de Bordelais in al hun toonaarden wilt ervaren, hebt u aan een dag niet genoeg. Bovendien is het na een bruisende dag in de stad heerlijk om tot rust te komen in uw eigen vakantievilla die van alle gemakken is voorzien, zoals een villa op het vakantiepark Résidence Château de Salles ten zuiden van Bordeaux.

Genieten in stijl

Het is een aanrader om een vakantievilla te boeken op dit uitgestrekte park als u in stijl wilt genieten van Bordeaux en al het andere dat de schitterende omgeving te bieden heeft. Het prachtige viersterren-kasteelresort van de gerenommeerde keten FranceComfort is gevestigd aan de westkust. U vindt het comfortabele en luxe park op nog geen half uur rijden van de Atlantische kust. Zo kunt u uitstapjes naar de stad afwisselen met zwemmen, kiten, surfen en flaneren langs het strand. Ziet u zichzelf de komende zomer al genieten op deze unieke bestemming?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here