Hoogtepunten van onze Belgische Kust

Wanneer het mooi weer is, is onze Belgische Kust eigenlijk de ideale vakantieplek. Voor veel mensen blijft onze kustlijn ondergewaardeerd, en dat is jammer. Onze kustgemeenten hebben namelijk allemaal hun unieke eigenheid, die de moeite waard zijn om te ontdekken. Of je nu met de tram, per fiets, met de trein of met de auto reist; hier lees je welke kustplekjes zeker het ontdekken waard zijn.

Klein overzicht

Om door de bomen het bos te blijven zien, geef ik je eerst een overzichtje van onze Belgische Kustlijn. Onze Kustlijn is zo’n 65 kilometer lang en strekt zich uit tussen De Panne en Knokke-Heist. Op deze lijn bevinden zich 10 Kustgemeenten, namelijk De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan, Blankenberge, Brugge en Knokke-Heist. In deze 10 gemeenten kun je 13 badplaatsen terugvinden. Deze hebben allemaal een zandstrand en zijn rijk aan cultuur, natuur en recreatiemogelijkheden.

De Panne

Dit is de meest westelijke Kustgemeente die aan de grens met Frankrijk ligt. De Panne is vooral bekend omdat Plopsaland er gelegen is. Verder vind je er een breed zandstrand en de fotogenieke cottagestijl huisjes die De Panne zo uniek maken.

Koksijde

Koksijde en Oostduinkerke zijn dan weer vooral bekend om de garnaalvissers die je er langs het water bezig kunt zien. Je vindt hier de Hoge Blekker; de hoogste duin van onze Belgische Kust. Koksijde is een waar wandelparadijs waar ook cultuurliefhebbers hun hartje kunnen ophalen.

Nieuwpoort

In Nieuwpoort bevindt zich een van de grootste jachthavens van Europa. In de stad vind je nog echte middeleeuwse architectuur terug en kunnen historici zich verdiepen in de oorlogsgeschiedenis van deze boeiende stad.

Middelkerke

Middelkerke en Westende zijn de meest gezinsvriendelijke badplaatsen van ons land. Je kunt er de Warandetoren beklimmen, uren vertoeven op het uitgestrekte strand en cultuur opsnuiven in de musea.

Oostende

Onze koningin der badsteden doet haar naam alle eer aan. Hier kun je shoppen, uitgaan en de mooiste zandkastelen bouwen op het grote strand. Met wat geluk spot je er zelfs zeehonden! In Oostende valt altijd wel wat te beleven, waardoor het voor veel mensen hun meest favoriete badstad is.

Bredene

Bij Bredene denken veel mensen aan het naaktstrand dat er gelegen is. Maar Bredene is ook de ideale kampeerplek voor de meer avontuurlijke strandgangers onder ons. Je hebt er geen dijk, maar wel een prachtig duinenlandschap.

De Haan

In De Haan en Wenduine waan je je terug in het Belle Epoque-tijdperk. Deze familiale en gezellige kustgemeenten zijn minder bekend dan hun grotere buren, maar ze zijn ook zeker een bezoekje waard.

Blankenberge

Blankenberge staat bekend om zijn prachtige Pier, Paravang en de Lustige Velodroom. In deze kustgemeente zul je je nooit vervelen.

Zeebrugge

In Zeebrugge vind je een authentieke vissershaven en het oudste café-restaurant van de streek terug. Zeebrugge is de hoofdstad van het maritieme leven en dé plek bij uitstek om de beste visschotels te degusteren.

Knokke-Heist

Knokke is zonder twijfel onze meest mondaine badplaats. Knokke-Heist is dan weer klein en gezellig. Hier vind je ook het Zwin terug, tal van kunstgalerieën en de kenmerkende golfkarretjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here