eerste auto kopen

Je bent geslaagd voor je rijbewijs, proficiat! Als je een beetje geluk hebt en wat geld opzij hebt gezet, kan je binnenkort je eerste autootje kopen! Maar hoe begin je aan deze spannende zoektocht? Welke verschillen zijn er tussen tweedehandswagens en nieuwe auto’s en ga je voor een terreinwagen, een bestelwagen of een kleinere stadsauto? Wij helpen je op weg!

Tweedehands

Een tweedehandsauto als eerste wagen is een goed idee. Je hebt waarschijnlijk nog niet zo’n groot budget en kiezen voor een tweedehandswagen kan uit noodzaak zijn, maar ook omdat je misschien nog wel ergens tegen kan botsen als beginnend chauffeur. Een spiksplinternieuwe, blinkende auto zou wel eens snel een kras zou kunnen krijgen. Met een tweedehandswagen speel je op dat vlak op safe. Wat dacht je van een Opel tweedehands? Of een Nissan Micra? Je vindt online een ruim aanbod aan tweedehandswagens, gegarandeerd dat je na even zoeken jouw droomwagen vindt.

Nieuw

Ben je zelfverzekerd genoeg? Ben je erg voorzichtig op de weg en heb je een groter budget ter beschikking? Dan kan je kiezen voor een nieuwe auto. Zo’n nieuwe auto heeft heel wat voordelen. Je kan er vrij zeker van zijn dat je het eerste jaar niet naar de garage moet voor een reparatie. Denk er wel aan dat de waarde van je nieuwe auto daalt zodra je ermee begint te rijden. Mocht je je auto later willen verkopen, moet je daar in de vraagprijs wel rekening mee houden. Denk dus goed na voor je voluit voor een nieuwe auto kiest en weeg de voor- en nadelen van een nieuwe auto goed af.

Bestelwagen of kleine stadsauto?

Weet je niet goed welke auto je moet kiezen? Denk dan even na: waarvoor zal je de auto vooral gebruiken? Moet je dagelijks veel kilometers afleggen of gebruik je de auto eerder om enkel naar de supermarkt te gaan. En misschien heb je deze auto wel nodig voor je hobby? Ben je een klusser of bezige bij die regelmatige grote spullen moet vervoeren, dan is een bestelwagen zoals een Citroën Berlingo tweedehands misschien wel iets voor jou? Woon je op het platteland, dan is een terreinwagen wellicht meer jouw ding. Vind jij snel en makkelijk parkeren in de stad belangrijk? Kies dan voor een compacte stadswagen. Een Mini of een Smart bijvoorbeeld! Je kan niet veel meenemen, maar je staat wel in een wip geparkeerd: geen eindeloze zoektochten naar een plekje en geen frustraties voor je de stad intrekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here