De tofste plekjes in Amsterdam

Ben je van plan om Amsterdam te bezoeken? Boek dan zeker een aantal nachtjes in deze geweldige stad! Er valt zo veel te zien en te beleven, dat je meerderde dagen nodig hebt om de stad te kunnen ontdekken. De wervelende hoofdstad van Nederland heeft zoveel facetten, dat het soms moeilijk kiezen is waar je eerst naartoe wil of wat je eerst wil bezoeken. Om niet compleet overweldigd te raken op het moment dat je aan je citytrip begint, kun je best voordien al een beetje plannen wat je zeker gedaan en gezien wil hebben. Hier lees je enkele tips om zeker te doen in Amsterdam.

Krijg een overzicht

Veel mensen vinden het fijn om eerst een groot overzicht van de stad te zien alvorens de aparte wijken te ontdekken. In dat geval is een city tour een goede start van je citytrip. Amsterdam biedt zowel wandeltochten, bustrajecten als city tours per boot aan. Je kiest de manier die jij het fijnst vindt. Het is sowieso wel een aanrader om zeker een keer met de boot door de stad te varen; de Amsterdamse grachten zijn niet voor niets wereldberoemd en het is heel charmant om de stad van op het water te verkennen.

Meesterlijke musea

Amsterdam telt meer dan 60 musea, wat ervoor zorgt dat deze stad de hoogste ‘musea dichtheid’ van de hele wereld heeft. Dit wil ook wel zeggen dat je ze nooit allemaal gezien kunt hebben tijdens 1 citytrip. Als je een grote museumfanaat bent, kun je per dag 1 of 2 musea bezoeken. Echte aanraders zijn dan het Anne Frank Huis, het Sexmuseum, het Moco (Modern Contemporary Museum Amsterdam), het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Uiteraard is er ook een wassenbeelden museum van Madame Tussauds.

Voel de stad

Om echt te weten hoe een stad voelt, kun je ze best te voet verkennen. Zo struin je op je gemak door alle wijken en kun je er rustig de sfeer opsnuiven. Amsterdam is een heel toegankelijke stad waar de mensen erg open minded zijn. Neem dus zeker je tijd om eens langs ‘de walletjes’ te lopen, terrasjes te doen op de Jordaan en langs de chique boetiekjes te flaneren in de wijk Oud-Zuid. Koffie drinken tussen de hipsters doe je in het Westerpark en als je graag rommelmarktjes bezoekt, ga je best naar Amsterdam Noord.

Voed je innerlijke mens

Van al dat citytrippen krijg je natuurlijk honger en dorst. Gelukkig telt deze wereldstad tal van restaurantjes, cafeetjes en eettentjes waar je je innerlijke mens kan versterken. Amsterdam laat je proeven van de wereldkeuken, maar ook vegetariërs en mensen die vegan eten zullen er zeker hun gading vinden. Ook adepten van sterrenrestaurants kunnen terecht in deze veelzijdige stad. Er zijn zoveel geweldige horecagelegenheden, dat ze niet allemaal op te noemen zijn. Maar je zult al wandelend of fietsend zeker een plekje tegenkomen waar je je helemaal thuis voelt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here