De eerste keer op wintersportvakantie

Vakantie, we kijken er vaak allemaal heel erg hard naar uit. Voor de ene is het lekker met een cocktail aan het zwembad liggen, terwijl het voor de ander zich uitleven is op skilatten. Ga je elk jaar op vakantie naar het zonnetje en wil je dit jaar toch eens proberen om op skivakantie te gaan? Dan kan dit voor jou een grote stap zijn en heb je misschien wel wat tips nodig. Het laatste wat je wilt is met gebroken benen of armen thuiskomen, toch?

Neem eerst skilessen

Wanneer je je nog nooit in je leven op skilatten hebt gestaan, maar je toch op skivakantie wilt gaan, moet je eerst misschien overwegen om proeflessen te nemen. Hoe ouder je namelijk bent wanneer je voor de eerste keer gaat skiën, hoe moeilijker het kan worden. Ga je lessen volgen, doe dit dan zeker op echte sneeuw, zo krijg je het best feeling met skiën in openlucht en op een echte skipiste. Door lessen te nemen kan je aan een goede basis werken en de technieken onder de knie krijgen die je nodig hebt wanneer je voor het eerst echt gaat skiën!

Pistes voor beginners

Wanneer je nog maar een paar proeflessen hebt genomen en je nog nooit echt gaan skiën bent, dan val je onder de categorie beginners. Belangrijk is dan dat je bij het plannen van je vakantie gaat kiezen voor een bestemming waarbij genoeg pistes voor beginners zijn. Het is niet de bedoeling dat je meteen de held gaat uithangen en je je op pistes gaat begeven die voor gevorderden zijn. Ga je naar Oostenrijk? Kijk dan naar de blauwe pistes, kies je toch voor Frankrijk, baseer je dan op de groene pistes. Die zijn daar het makkelijkst voor beginners.

Werk aan je conditie

Wie denkt dat skiën niet vermoeiend is en geen topconditie vereist, denk dan maar snel anders! Skiën is vermoeiender en zwaarder dan je denkt en het is daarom best dat je je voorbereid om in goede conditie te verkeren wanneer je vertrekt. Door skioefeningen op voorhand te doen, bereid je je lichaam voor en zorg je ervoor dat je de minste kans hebt op blessures. Het zou jammer zijn als je eerste wintersportvakantie meteen de laatste wordt door al de blessures die je hebt opgelopen.

Materialen huren en lenen

Nog een belangrijke tip is het huren en lenen van skimateriaal. Ga je de eerste keer op wintersportvakantie, dan moet je nog ontdekken of het echt iets voor jou is. Skikledij en materiaal aankopen kan best duur uitvallen. Het zou weg gegooid geld zijn als je meteen alles gaat kopen en na je eerste skivakantie het gedacht hebt: één keer en nooit meer! Wil je toch echt je eigen skikledij? Ga dan naar Hema of H&M, daar verkopen ze ook skikledij die wat minder duur is. Wanneer je terugkomt van je eerste skivakantie en het is jou goed bevallen, dan kan je nog overwegen om duurdere skikledij en materiaal aan te kopen!

Toch liever een tripje naar de zon? Kies dan voor de meest luxueuze vakantiewoningen ter wereld!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here