liefde

In september is de derde reeks van Sex Education gestart, en ook in dit seizoen hebben we weer wat bijgeleerd over seks, liefde en vriendschap. Voor zij die de Netflix reeks niet kennen: Sex Education gaat over een groep Britse jongeren die met hun vragen over seks terechtkomen bij de ‘Sex Clinic’ van de rebelse Maeve en Otis, de zoon van de ruimdenkende seksuologe Jean Milburn.

Seks, informatie en verantwoordelijkheid

In het derde seizoen van ‘Sex Education’, leren we de nieuwe directeur van Moordale kennen. Zij heeft van de privé-investeerders en de raad van bestuur de opdracht gekregen om komaf te maken met de reputatie van ‘seksschool’. Ze grijpt hiervoor terug op traditionele en verouderde lessen waar meisjes bang worden gemaakt voor zwangerschap en er eigenlijk misinformatie wordt verspreid. Maeve toont ons dat als tieners informatie krijgen en het vertrouwen om hier verantwoordelijk mee om te gaan, zij hier echt iets uit leren. Doorheen de reeks zien we dat de karakters nood hebben aan een gesprek, raad of verbondenheid. Of het nu gaat over een aanranding, omgaan met identiteit, zelfbevrediging of grenzen opzoeken zoals bij bondage. Laten we er dus zijn voor onze kinderen, vrienden of broers of zussen zodat we een plek creëren waar open gecommuniceerd kan worden over seks.

In liefde moet je eerlijk zijn

Of het nu gaat over Otis en Ruby, Adam en Eric, Lily en Ola of Otis en Maeve: we zien dat liefde draait om eerlijkheid. Eerlijk zijn om te zeggen wat je nodig hebt in je relatie, eerlijk zijn over wat je pijn doet, en om uiteindelijk ook elkaar toe te laten om de juiste keuzes te maken. (Spoiler alert) Terwijl het toch wel wat hartbrekend was om Maeve naar Amerika te zien vertrekken, toont het ons hoe elkaar steunen echt zorgt voor een liefdevolle en eerlijke relatie.

Seksuele ontwikkeling is individueel

De rode draad doorheen ‘Sex Education’ zijn alle individuele problemen waar de studenten mee worstelen. Zo toont de reeks dat iedereen zich wel onzeker voelt: zelfs Otis, die zich eigenlijk profileert als ‘kenner’, worstelt met zijn eigen seksualiteit en heeft het gevoel dat hij achteropgeraakt ten opzichte van zijn leeftijdsgenoten. In reeks 3 zien we hoe hij zoekt naar een juiste manier om graag te zien, zichzelf geen pijn te doen en zoekt hij naar zijn echte passie. Of het nu gaat over zelfbevrediging en sekstoys, zoals de fleshlight, je openstellen om lief te hebben, of over seksfantasieën leren aanvaarden, Sex Education leert ons dat iedereen zijn struggles heeft, en dat we er alleen samen uit geraken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here