Op zoek naar echte vriendschap

Op zoek naar echte vriendschap

Vrienden zijn de familie die we zelf hebben gekozen, zeggen mensen wel eens. Dit kan ook perfect kloppen, want het is heel fijn om echte en goede vrienden te hebben. We bepalen zelf wat we leuk en goed vinden aan echte vrienden en we kiezen zelf welke eigenschappen ervoor zorgen dat mensen vrienden worden. Dit is voor iedereen anders, maar toch zijn er een aantal dingen waardoor je weet of je echte vriendschap vasthebt of niet.  Want wat is nu juist echte vriendschap en hoe weet je of je echt goede vrienden aan de haak hebt geslagen?

Echte vriendschap: wat is het?

Een echte vriendschap is heel bijzonder. Een van de meest typerende eigenschappen aan vrienden of een echte vriendschap is vertrouwen. Echte vriendschap is gebaseerd op vertrouwen en op mensen die altijd naar je luisteren of voor je klaarstaan. Echte vrienden zijn er op alle momenten voor jou, niet alleen wanneer het fijn is en goed gaat. Ken je mensen die jij midden in de nacht mag bellen en er voor je zullen staan? Dat zijn dan echte vrienden!

Eerlijkheid

Een echt goede vriend of vriendin is altijd eerlijk tegen je, wat er ook gebeurt. Heb je een fout gemaakt? Sta je niet goed met een bepaald kledingstuk? Heeft je vriend of vriendin twijfels over je nieuwe partner? Een echte vriend of vriendin zal dit gewoon zeggen. Wel op een normale manier natuurlijk, maar hij of zij zal niets voor je achterhouden of liegen. Ze hebben het beste met je voor en zeggen daarom de waarheid. Misschien niet altijd even leuk, maar ze doen het om jou te helpen.

Acceptatie

Een kenmerk van echte vriendschap is dat vrienden elkaar nemen zoals ze zijn. Iedereen heeft minder goede eigenschappen en we moeten deze van elkaar aanvaarden. Dat is wat echte vrienden doen. Proberen ze jou te veranderen? Dan heb je geen echte vriend of vriendin aan de haak geslagen. Je moet je goed en vrij kunnen voelen bij jouw vrienden en het gevoel hebben dat je alles kan en mag zeggen. Wanneer dit het geval is, dan zit het absoluut goed!

Geen roddels

Roddelen kan mensen echt een slecht gevoel geven. Het is niet fijn als er achter je rug over jou gepraat wordt en echte vrienden horen dit dan ook niet te doen. Wanneer je iemand iets vertelt in vertrouwen, dan verwacht je ook dat dat bij die persoon blijft en achter je rug niet verder gaat. Merk je dat dit kan? Dan heb je een goede vriend of vriendin en een echte vriendschap!

Nepvrienden herkennen

Mensen die het niet goed met je menen kunnen veel verdriet veroorzaken. Helaas is vriendschap niet voor iedereen van grote waarde en kan je al eens slachtoffer worden van een nepvriendschap. Hoe kan je nepvrienden herkennen?

  • Er wordt geroddeld achter je rug om.
  • Er worden beloftes gedaan en ze worden niet nagekomen.
  • Jij moet er voor ze staan wanneer ze jou nodig hebben, maar niet andersom.
  • Passief-agressief: complimenten met een bedreiging erin krijgen.

Op zoek naar liefde in plaats van vriendschap? Zo vind je jouw ideale partner!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here