uitnodiging feest

De lente is in aantocht. Dat betekent dat ook de lentefeesten, vormsels en communiefeesten voor de deur staan. Als je creatief bent aangelegd, is dit het perfecte moment om je helemaal uit te leven. Een thema kiezen, de locatie aankleden, een menu samenstellen, het hoort er allemaal bij. Als kers op de taart kan je ook de uitnodiging zelf maken. Die mag bijzonder zijn, want ook het feest zelf is bijzonder. Je oogappel staat immers heel de dag in de spotlights. Geen wonder dat je wilt dat alles perfect is, ook de uitnodiging. En wat je zelf doet, doe je beter! 

Bezint eer ge begint

Originele lentefeest kaartjes maken, begint bij jezelf. Je hebt in je hoofd of op je smartphone misschien al een hele hoop ideeën opgeslagen. Het is belangrijk eerst uit te zoeken wat voor jou de essentie is. Blader eens door de voorbeelden en probeer de overeenkomsten te vinden. Is er een kleur die opvallend vaak terugkomt? Zijn het natuurthema’s die je aanspreken of eerder strakke, meetkundige vormen? Hou je van poëzie of ga je voor humor? De rode draad doorheen al die favoriete afbeeldingen zal je op weg helpen naar de perfecte uitnodiging.

Zeg het met bloemen

Op een uitnodiging voor een communie of een lentefeest  prijkt meestal een foto van het feestvarken zelf. Die trend gaat al een tijdje mee en is nog steeds niet passé. Maar niets belet je om het eens over een andere boeg te gooien. Blader eens door de foto’s die je verzameld hebt en kijk of daar geen pareltje tussen zit. Een zonsopgang of berglandschap van op vakantie? Een vlinder die op je vensterbank was geland? Of zelfs een bloem in je tuin die met dauw is bedekt? De meesten onder ons hebben prachtig fotomateriaal in hun broekzak zitten. Gewoon even snuisteren!

Twee vliegen in één klap

Als je weet van welke kleuren en stijl je houdt en als je de perfecte foto hebt geselecteerd, gaat de rest vanzelf. Online vind je tal van websites waar je zelf je kaartje kan ontwerpen. De meeste bieden een uitgebreide reeks aan sjablonen aan, die bovendien erg gebruiksvriendelijk zijn. Selecteer je favoriete stijl, kies kleur en lettertype voor je tekst en voeg je foto toe. Enkele dagen later vallen je zelfgemaakte, unieke uitnodigingen zomaar in je brievenbus. En je slaat twee vliegen in één klap, want je bezorgt al je genodigden meteen een prachtig aandenken aan die bijzondere dag. Niet twijfelen, gewoon doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here